Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Cele nouă vieți ale lui Ronnie Wood

Schițe, tablouri și sculpturi semnate de Ronnie Wood, chitaristul trupei Rolling Stones, vor fi prezentate în cadrul unei expoziții care va avea loc în luna august.  
 aboneaza-te
18582545_1028185183984864_8404962599492506092_n

Multe dintre creațiile lui Ronnie Wood sunt prezentate public în premieră, fiind realizate de artist în perioada pandemiei. Acestora li se vor alătura câteva dintre tablourile favorite ale chitaristului și o tapiserie de dimensiuni mari cu pictura originală Beggar’s Banquet, de pe coperta albumului cu același nume al formației The Rolling Stones.

Expoziția va fi găzduită de Ashridge House, un palat situat la aproape 40 km vest de Londra, ridicat la începutul anilor 1200 și aflat astăzi în Patrimoniul Marii Britanii. Înconjurat de grădini splendide care se întind pe 20 km pătrați, palatul a găzduit inițial o abație, astăzi fiind unul dintre sediile Școlii Internaționale de Afaceri Hult. „Ashridge House și grădinile sale incredibile au fost mereu o sursă de inspirație pentru mine”, spune Ronnie Wood pe website-ul său. „De-a lungul timpului, am pictat Ashridge în câteva tablouri, fiind fascinat de istoria conacului; faptul că am acum ocazia să-mi expun lucrările aici este un moment cu totul special pentru mine.”

Cei care au urmărit îndeaproape cariera lui Ronnie Wood știu că pasiunea sa pentru desen și pictură a precedat-o pe cea pentru muzică. Chitaristul a venit pe lume într-o familie cu înclinații artistice – tatăl său a fost muzician amator, iar ambii frați mai mari ai lui Ronnie, Art și Ted, au urmat școli de artă.

În copilărie, Ronnie a câștigat un concurs de desen în cadrul unei emisiuni a postului TV BBC, Sketch Club, eveniment care i-a determinat pe părinții săi să-l înscrie la Ealing Art College, școală pe care au urmat-o, printre alții, Freddie Mercury și Pete Townshend, fondatorul formației The Who.

Chiar dacă lucrările sale de artă au mers în siajul carierei muzicale, Ronnie Wood este astăzi un artist vizual bine cotat, cu expoziții în întreaga lume și cu admiratori și colecționari la fel de celebri – printre aceștia, președintele american Bill Clinton și compozitorul Andrew Lloyd Weber.  Wood deține, împreună cu fiii săi Jamie și Tyrone, o galerie de artă în Londra, denumită Scream.

Multe din creațiile sale surprind grupul Rolling Stones în acțiune, astfel că Wood a devenit de-a lungul timpului cronicarul vizual al celebrei trupe britanice. Artistul i-a întâlnit pentru prima dată pe Rolling Stones în 1967 și și-a dorit încă de pe atunci să li se alăture – Wood avea atunci propria trupă, Thunderbirds – însă a reușit să o facă abia în 1975.

În ierarhia trupei, Ron Wood era în postura lui George Harrison la Beatles, sau a lui John Deacon la Queen, însă activitatea lui în afara Rolling Stones a fost cât se poate de bogată, individualizându-l ca o personalitate artistică aparte. Wood a realizat șapte albume solo, a contribuit la cinci albume The Faces (formație pe care a fondat-o împreună cu Rod Stewart) și la două discuri The Jeff Beck Group; de asemenea, a colaborat cu Eric Clapton, Prince, David Bowie, Bob Dylan, Ringo Starr și Aretha Franklin.

Ronnie Wood figurează pe 14 albume Rolling Stones, însă abia din 1990 a devenit membru cu drepturi financiare depline al formației. Are șase copii din mai multe căsnicii, ultimele fete, gemenele Gracie Jane și Alice Rose venind pe lume în 2016, cu o zi înaintea aniversării de 69 de ani a artistului.

Un an mai târziu, a fost diagnosticat cu cancer la plămâni, dar a refuzat chimioterapia pentru că nu vrea să-și piardă părul. Astăzi în vârstă de 73 de ani, Ronnie Wood nu și-a spus încă ultimul cuvânt.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii