FacebookTwitterLinkedIn

DigiSport 1, televiziune deținută de RCS&RDS, ocupă confortabil poziția de lider pe nișa de sport, cu o audiență națională de 57.000 de telespectatori pe minut (toată ziua), conform măsurătorilor Kantar Media. Este o audiență de două ori mai mare decât a televiziunii de pe locul doi, Dolce Sport (27.000).

Pe de altă parte, DigiSport 1 ocupă locul 15 în topul general al audienței naționale, înainte unor televiziuni cu pretenții: AXN, Realitatea TV, Digi 24 (RCS&RDS), TVR 2 sau Happy Channel.

Față de martie, DigiSport 1 a pierdut doar 1.000 de telespectatori atât pe național, cât și la nivel urban.

Și Dolce Sport (Telekom România), televiziunea cu cel mai mare număr de programe fotbalistice de pe piața românească, și-a conservat audiențele pe național și urban. Acest lucru i-a permis să ajungă a doua televiziune de sport pe universul național, pe fondul scăderii ratingului la Sport.ro. Totuși, cum aminteam mai sus, Dolce Sport se află la mare distanță în urma liderului DigiSport 1. Dar în urban, Dolce Sport are o medie de 10.000 de telespectatori pe minut, cifră inferioară concurenților Sport.ro, Eurosport 1 și DigiSport 2.

În aprilie, audiența Sport.ro (Pro TV SRL) a pierdut 7.000 de persoane la nivel național, respectiv 4.000 în urban. Sunt cele mai mari pierderi de audiență de pe nișa de sport. Este evident că absența unor programe fotbalistice de „cursă lungă” și-a spus cuvântul în acest declin. De asemenea, Sport.ro pare un jucător „încolțit” de concurență: Dolce Sport, Eurosport 1 și DigiSport 2. Pariul editorial pe programe de divertisment și pe talk-show-uri fotbalistice nu se anunță câștigător pe termen mediu și lung.

Eurosport 1 (deținut de Discovery) a obținut în aprilie cele mai mari creșteri de audiență de pe această piață: 8.000 pe național și 6.000 în urban. Principalul „motor” al creșterii din aprilie a fost Campionatul Mondial de Snooker din Anglia. Astfel, Eurosport 1 a reușit să treacă în urban pente Sport.ro și DigiSport 2.

DigiSport 2 și-a menținut audiențele generale, dar acest lucru nu i-a folosit la accesul pe o treaptă superioară în topul televiziunilor de sport.

Cele cinci televiziuni de sport au avut în aprilie o cotă totală de piață (cotă de vizionare) de 4,38%, mai mică cu un punct procentual față de nișa celor 11 televiziuni de filme.