Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Cele mai urmărite filme la Antena 1

„Calul de luptă” („War Horse”), filmul regizat de Steven Spielberg, a fost pelicula cu cea mai mare audiență națională la Antena 1, în iarna acestui an. În top 10 cele mai urmărite filme la Antena 1 a intrat și filmul românesc „B.D. intră în acțiune”.
war-horse- Antena 1

Antena 1 a difuzat „Calul de luptă” pe 25 ianuarie 2015 (duminică), în prime time, și a obținut o audiență medie de 1.555.000 telespectatori pe minut (8,4% rating național). Este filmul artistic care a înregistrat cea mai mare audiență la Antena 1 dintre toate peliculele difuzate în perioada 1 ianuarie – 17 martie a.c.

Drama „Calul de luptă”, în regia lui Steven Spielberg, îi are în distribuție pe David Thewlis, Emily Watson și Jeremy Irvine. A avut numai puțin de 12 nominalizări la Premiile Oscar 2012 și două la Globul de aur. Acest film „a bătut” în audiență producțiile de aventuri și de acțiune difuzate de Antena 1, o dovadă că se poate face rating și cu filme de calitate, nu numai cu „murături” avându-i pe afiș pe Van Damme sau Jackie Chan.

De remarcat că niciun film artistic transmis de Antena 1 în această iarnă n-a atins pragul de 2 milioane de telespectatori pe minut, spre deosebire de televiziunea rivală, Pro TV.

Pe locul secund în topul filmelor de la Antena 1 s-a plasat „Șase zile, șapte nopți” („Six days, seven nights”), un film de aventuri agreabil, cu Harrison Ford și Anne Heche (producție 1998). Filmul a fost difuzat vineri, pe 8 ianuarie, în prime time, și a fost urmărit în medie de 1.535.000 telespectatori pe minut la nivel național (8,3 puncte de rating).

Pe locul 5 în acest top figurează „Brigada Diversă intră în acțiune”, o producție românească a anului 1970, în regia lui Mircea Drăgan. Comedia, difuzată de zeci de ori în ultimii ani pe diverse televiziuni, a avut o audiență de 1.290.000 telespectatori pe minut (7% rating național). De remarcat că filmul românesc a fost mai urmărit decât „Pirații din Caraibe: Blestemul Perlei Negre”, o altă producție americană difuzată de mai multe ori pe televiziunile din România.

Din topul 10 filme cu cea mai mare audiență la Antena 1, opt au fost programate în ianuarie, lună în care se înregistrează, de obicei, un maxim de audiență în sezonul rece. Doar două filme din acest top, „Specialistul” și „Mai furios, mai iute – 2”, au rulat în februarie. De asemenea, filmele din topul 10 de la Antena 1 au fost difuzate cu precădere în serile din weekend.

Articol realizat cu sprijinul BPN România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii