Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lifestyle |
|

Cele mai spectaculoase cascade din lume (partea II)

Cascadele sunt niște minuni ale naturii. Fie că le găsim în România,Japonia, Africa sau în orice alt colț de pe marele Pământ, spectacolul oferit de fiecare în parte este unic și greu de pus în cuvinte.
2. Snoqualmie shutterstock_393243652

Continuăm topul celor mai frumoase cascade din lume, potrivit TheGuardian.com, plus  o recomandare din partea noastră.

Cascadele Moconá, din provincia Misiones, Argentina

Aceste cascade de pe râul Uruguay, care despart Brazilia de Argentina, sunt adesea trecute cu vederea de călătorii care caută să vadă supremația cascadei-surori – Iguazu, situată la 300 km distanță. Nu se ajunge ușor la Cascada Moconá, traseul presupune și o călătorie de o oră cu barca. În mod unic, apa cade în lateralul râului și, deși este vorba de doar aproximativ 20 de metri înălțime, priveliștea este uluitoare. În limba guarană, moconá înseamnă „a înghiți totul”, o descriere complet justificată. Cunoscută și sub numele de Cascada Yucumã, această priveliște poate fi privită și din partea braziliană.

Cascada Snoqualmie, din statul Washington, Statele Unite

Cascada Snoqualmie are o înălțime de 82 de metri (cu aproximativ 30 de metri mai înaltă decât Cascada Niagara). Unul dintre lucrurile minunate, dincolo de forța pură a splendoarei sale vizuale, este faptul că se poate ajunge la Snoqualmie folosind transportul public. Autobuzul se ia din centrul orașului Seattle (circa 50 km), iar biletul costă câțiva dolari.

Cascadele Sunwapta, Parcul Național Jasper, Canada

Sunwapta Falls – o pereche de cascade ale râului Sunwapta, situate în Parcul Național Jasper, din Alberta, Canada. Accesul se face din șoseaua de 600 de metri de pe calea Icefields Parkway, care leagă parcurile naționale Jasper și Banff. Cascadele au o înălțime de aproximativ 18,5 metri. Apa din cascadă, alimentată parțial de ghețarul Athabasca, este extraordinar de puternică primăvara și la începutul verii, când cantitățile de apă topită sunt la cote maxime.

Kalandula Falls, din Angola, Africa

Angola găzduiește una dintre cele mai mari cascade din Africa, Cascada Kalendula, cu o lățime impresionantă de 410 de metri și o înălțime de 105 de metri. Până nu demult, erau cunoscute sub numele de Duque du Bragança, probabil o rămășiță din moștenirea colonială portugheză. Kalandula are formă de potcoavă și poartă în jos apele râului Lucala, unul dintre afluenții principali ai fluviului Kwanza. Este destul de departe de capitala Luanda, traseul presupune traversarea unei superbe zone săbatice.

Cascada Ngare Ndare, din Kenya, Africa

Ascunsă în mijlocul unei mici rezervații forestiere administrate de comunitate, în centrul Keniei, Ngare Ndare este un set extraordinar de frumos de cascade perfecte pentru înot. Există mai multe piscine cu apă clară, câteva bazine mai mici și mai abrupte și o mulțime de oportunități de sărituri pentru pasionații de adrenalină. Este o drumeție frumoasă de 4 km prin pădure umbroasă de la poarta principală. Ia un ghid – te poți întâlni cu elefanți.

Tappiya Falls, Filipine

Într-o vale a Munților Cordillera, călătoria către Cascada Tappiyal presupune o abatere către satul Batad, printre terasele de orez Ifuago, incluse în Patrimoniu mondial UNESCO. Apa cade de la o înălțime de 30 de metri până la o piscină imensă, răcoritoare, unde se poate înota. Pe lângă frumusețea cascadei Tappiya, călătoria până aici este o experiență greu de pus în cuvinte: satul îndepărtat, terasele inedite și coborârea complicată.

Cascada Nachi, Japonia

Cascada Nachi are o înălțime de 133 de metri și este cea mai spectaculoasă cascadă a Japoniei. Se spune că cantitatea de apă care curge în jos este de aproximativ o tonă pe secundă. Apa face parte din credința Nachiyama. Circulă mitul conform căruia cine bea apă din această cascadă va trăi mai mult.

Cascada Khe Kem, Vietnam

La o distanță de 20 km de orașul Con Cuong din provincia Nghe An, cascada Khe Kem a devenit o destinație ideală pentru turiști, datorită frumuseții sale verzi, favorizată de natură. Cascada se află în Parcul Național Pu Mat. Pare o fâșie de argint în mijlocul munților înalți și al pădurilor groase.

Cascada Weeping Wall, Hawaii

Dacă ai trecut pe lista de ”o dată în viață” o călătorie cu elicopterul, las-o să fie în jurul insulei hawaiene Kauai. Vei fi martor la unele dintre cele mai uimitoare și îndepărtate peisaje de pe Pământ și o priveliște de neuitat. Canionul Waimea (cu o vechime de 5 mil de ani), stâncile falnice ale coastei Nā Pali, plaja Tunnels beach și Zidul Weeping Wall. Un grup de pârâuri mici, înalți de mii de metri, cad ca lacrimile direct din cerul cețos. Drumeția spre zecile de cascade care formează un adevarăt perete curgător este posibilă doar pentru aventurierii experimentați.

Cascada Whangarei, Insula de Nord, Noua Zeelandă

Cascada Whangarei are o înălțime de aproape 80 de metri și este considerată a fi cea mai fotogenică cascadă din lume. Cascada se află în regiunea Whangarei, la doar 10 minute cu mașina de centrul orașului Whangarei.  Cascada Whangarei oferă un cadru frumos și curge pe tot parcursul anului (cu excepția verilor secetoase). Un loc minunat pentru picnic și explorare.

Cascada Bigăr, din Caraș Severin, România

Nu puteam lăsa lista celor mai spectaculoase cascade din lume fără a menționa superba cascadă din țara noastră. Cascada Bigăr ajuns faimoasă în 2013, când reputatul site World Geography a poziționat-o pe locul 1 în topul cascadelor unice de pe mapanond. Legenda spune că, odată demult, o fată născută dintr-o vrajă s-a îndrăgostit de un băiat numit Bigar, cu care a dorit să se căsătorească. Relația lor nu are viitor iar fata, sub magia unei vrăjitoare, izolată de părinții ei într-o peșteră departe de lume, se transformă într-o cascadă în care băiatul s-a înecat. Povestea lor continuă pe lumea cealaltă, unde reușesc să rămână împreună. Cascada se găsește în pădurile adânci din Munții Aninei, în Caraș Severin, și este rezultatul unui izvor subteran ce se varsă în râul Miniș.

Prima partea a celor mai spectaculoase cascade din lume, AICI.

 

FOTO: Shutterstock

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii