Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Proiecte speciale |
|

Cele mai scumpe orchestre simfonice din lume

Israel_Philharmonic_Orchestra_19sept_DianaGrigore-15.jpg
Topul nu include orchestrele din SUA, finanţate exclusiv din surse private. În schimb, oricare din filarmonicile de mai jos percep între 150.000 şi 200.000 de euro pentru un concert.

FILARMONICA DIN BERLIN. A fost fondată în 1882, având la pupitru dirijoral, de-a lungul timpului, nume de rezonanţă, precum Wilhelm Furtwangler, Sergiu Celibidache, Herbert von Karajan, Claudio Abbado, Sir Simon Rattle.

ROYAL CONCERTGEBOUW ORCHESTRA AMSTERDAM. A fost înfiinţată în 1888 și a fost condusă până azi de doar şase dirijori. Este renumită, printre altele, pentru concertul anual din ziua de Crăciun, dar şi pentru interpretările deosebite ale lucrărilor de Bruckner, Mahler, Strauss, Brahms, Şostakovici şi Messiaen.

FILARMONICA DIN VIENA. Este renumită pentru susţinerea tradiţionalului Concert de Anul Nou, urmărit de fiecare dată de cel puţin 60 de milioane de telespectatori. Primul concert a fost organizat în martie 1842. Ea fost condusă în timp de prim-dirijori mai mult decât celebri: Gustav Mahler, Wilhelm Furtwangler, Richard Strauss, Arturo Toscanini.

FILARMONICA DIN ISRAEL. Filarmonica este condusă  în prezent de Zubin Mehta și se poate lăuda cu nume de anvergură care au fost la pupitrul acesteia, în frunte cu Arturo Toscanini şi Leonard Bernstein. A fost înființată în 1936.

SCALA DIN MILANO. Este templul muzicii de operă şi operetă din lume și funcţionează din august 1778. Printre prim-dirijorii care au condus orchestra se numără Arturo Toscanini, Claudio Abbado, Riccardo Muti, Daniel Barenboim.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii