Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Topuri |
|

Cele mai puternice femei din lume

Averea, bugetele controlate și amprenta în social media se numără printre criteriile folosite de ediția americană a Forbes în alcătuirea topului celor mai puternice femei din lume –The World’s Most Powerful Women.
2. Angela Merkel

Puterea financiară, aparițiile în media, sferele de influență și impactul au dictat clasamentul anual al celor mai puternice femei din politică, finanțe, afaceri sau entertainment, realizat de Forbes. Mai puțin de 5% din marile companii au ca CEO o femeie. Puțin peste 10% dintre miliardarii lumii sunt femei, iar doar 14 conduc o țară. Nouă dintre ele se află în acest top și conduc țări al căror PIB total ajunge la 11,1 trilioane de dolari. Cea mai puternică dintre ele și ocupanta primului loc este Angela Merkel.

La zece ani de la lansarea primului clasament de acest fel, opt femei din prima ediție se află încă pe locurile din față –printre ele se numără Melinda Gates, Christine Lagarde, Hillary Clinton, Oprah Winfrey, Regina Elisabeta a II-a.

Topul include 28 de femei care conduc companii și controlează sume anuale totale de 1,7 trilioane de dolari. Printre ele, primul CEO feminin al General Motors, May Barra, primul CEO feminin al IBM, Ginni Rometty, și prima președintă a Universității Harvard, Drew Gilpin Faust.

Vezi aici cele mai influente femei din România

Anul acesta, nu mai puțin de 13 miliardare sunt incluse în topul celor mai puternice, cu o avere totală de peste 81 de miliarde de dolari. Mai mult de jumătate din cele mai puternice femei (58) sunt americance, chiar dacă au alte origini. Topul mai include patru europence și, pentru prima oară, o rusoaică: Elvira Nabiullina, guvernatorul Băncii Rusiei.

Un indicator inedit folosit de Forbes în alcătuirea topului este amprenta lor în social media –anul acesta cele 100 cele mai puternice femei au peste 812 milioane de followeri/fani.

Alături de absolvente de MBA și de Drept, în acest clasament sunt din ce în ce mai multe femei cu studii științifice, de inginerie și matematică. Anul acesta, cinci sunt medici, printre ele numărându-se Margaret Chan, care conduce World Health Organization.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii