Cautare
, Contributor

SEO & Content Marketing Agency

Leadership |
|

Cele mai potrivite ținute pentru birou

Ținutele pentru birou se aleg de către angajați conform cerințelor fiecărei firme și în funcție de profilul postului pe care îl ocupi. Majoritatea firmelor noi, de tipul start-up-urilor, promovează o cultură care nu se bazează pe îmbrăcăminte și mediu business, dar lucrurile se schimbă când lucrezi, de exemplu, într-o bancă.
colegi-la-birou

Business formal

Cel mai potrivit stil în cadrul unui birou sau al unei companii care lucrează direct cu clienții este cel care exprimă seriozitate și încredere – în special într-un mediu cu profil financiar. Business formal se referă la clasicul costum, cămașă, pantofi și cravată pentru bărbați și costum cu fustă sau pantaloni, dresuri negre sau de culoarea pielii, cămăși formale și pantofi cu toc pentru femei. O ținută formală clasică poate deveni plictisitoare în timp, când începi să simți că porți o uniformă, așa că adaugă mereu un accesoriu interesant sau neașteptat. Femeile pot purta broșe cu motive prețioase sau coliere, iar bărbații pot aduce o notă interesantă cu ceasuri Fossil, păstrând astfel aerul business al ținutelor. 

Business casual 

Chiar dacă lucrezi într-un mediu formal, programul încărcat sau munca până târziu impune o ținută serioasă, dar confortabilă. În cadrul companiilor care impun un outfit business casual, bărbații pot purta tricouri de tip polo, pantofi și pantaloni în culori neutre sau cămăși peste pantaloni, cu diferite modele (carouri, dungi etc.). Femeile nu sunt obligate să poarte piese de costum și pot combina cămăși cu pantaloni sau cu fuste fără dresuri, tricouri cu fuste sau rochii. Nici tocurile nu mai sunt necesare și se pot înlocui cu balerini sau pantofi cu talpă plată.

Casual

Un stil casual este potrivit angajaților care nu intră în contact cu clienții în mod regulat și care lucrează în colective tinere, relaxate, care nu impun reguli stricte. Avantajele sunt nenumărate, de la posibilitatea de a fi confortabil la muncă, la păstrarea stilului pe care îl ai și în afara orelor de muncă. Totuși, există situații în care colegii sau angajatorul te pot judeca în funcție de hainele pe care le porți, așa că încearcă să păstrezi un aspect mai degrabă neutru dacă nu există reguli în ceea ce privește îmbrăcămintea. Dacă ești la un loc nou de muncă și nu știi cum ar fi potrivit să te îmbraci și ce reguli există, află de la departamentul de HR înainte să faci o alegere prea îndrăzneață în primele zile de birou.

Nu uita că respectul față de colegi, clienți și angajator este imperativ și în cazul ținutelor, iar cele care impun un anumit grad de respect vor fi mereu de succes. 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii