Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

SmallBusiness |
|

Cele mai potrivite domenii de investiții pentru antreprenorii români

Firma de consultanță Wise Finance Solutions (WFS) a realizat o analiză a pieței de investiții și afaceri locale pentru a identifica cele mai potrivite domenii în care antreprenorii români să investească.
Antreprenoriat

Variantele unor investiții profitabile pot fi multiple, în măsura în care sunt în deplină conformitate cu capacitatea financiară, aptitudinile, cunoștințele și competențele celor care le inițiază sau dacă, pur și simplu, își găsesc o cerere susținută în piață.

În acest context, investițiile în domeniul agricol, cum ar fi pomii fructiferi sau produsele bio, pot fi competitive cu cele din comerț sau producție. Pe de altă parte, investițiile în domeniul producției, în special în sectoare precum automotiv, comerț online sau dezvoltare software sunt variante viabile pentru 2016.

Analiza Wise Finance Solutions arată că o modalitate alternativă pentru a intra în piață, demnă de luat în calcul pentru antreprenorii mai curajoși, ar putea fi achiziționarea unei francize naționale sau internaționale, iar din acest punct de vedere posibilitățile sunt nenumărate.

Bogdan Hossu

Bogdan Hossu (foto), fondator WFS: „Cred cu tărie că nu există un singur răspuns universal valabil pentru toți potențialii antreprenori, iar în afacerile în care m-am implicat până acum n-am fost și nu voi fi adeptul unui «rețetar» pe tema profitabilității domeniilor de investiție. Un factor esențial pentru relansarea economică este valorificarea celor mai bune avantaje de care dispune România. Aici aș include specializările de vârf din producție, cercetare și inovare, dar și resursele locale de calificare și initiațive antreprenoriale“.

Când vine vorba de domeniile în care se poate investi cel mai bine, folosind ajutoare de stat sau proiecte pe fonduri europene, acestea trebuie să fie cele în care antreprenorul consideră că poate genera profit pe termen mediu și lung, pentru asigurarea îndeplinirii indicatorilor financiari.

Totodată, în cele mai multe dintre cazuri, se recomandă ca acest domeniu să nu fie unul necunoscut solicitantului finanțării, pentru a asigura proiectului de finanțare o implementare corespunzătoare.

În conformitate cu Strategia Națională pentru Competitivitate 2015-2020, pot fi identificate cele 10 sectoare economice cu potențial competitiv, prioritizate de către Guvern în următoarea perioadă, iar acestea vizează: turismul și ecoturismul, textile și pielărie, lemn și mobilă, industrii creative, industria auto și componente pentru automobile, tehnologia informației și comunicațiilor, procesarea alimentelor și băuturilor, sănătate și produse farmaceutice, energie și management de mediu, bioeconomie (agricultură, silvicultură, pescuit, acvacultură), biofarmaceutică și biotehnologii.

VEZI TELEVIZIUNILE DE FILME CU CELE MAI MARI AUDIENȚE ÎN IANUARIE 2016

Antreprenorul trebuie să aibă în vedere, când vine momentul alegerii domeniului de investiție, corelarea inițiativelor de dezvoltare la nivel sectorial, teritorial și al societătii pentru formarea eficientă și integrată a avantajelor competitive.

Fie că este vorba de producție agricolă, comerț online sau exporturi de produse precum vin, dulciuri, cosmetice sau detergent, România este deja prezentă și pe piața internațională.

În prezent, mărci binecunoscute în industria locală a bunurilor de larg consum ajung la consumatorii din China sau Statele Unite ale Americii. Cu toate acestea, Bogdan Hossu consideră că doar în contextul atragerii investițiilor străine directe către sectoare care pot contribui la realizarea de exporturi masive, precum industria prelucrătoare, România ar putea deveni un reper pe hartă internațională.

Wise Finance Solutions (WFS) este o firmă de consultanţă, expertă în accesarea fondurilor europene, în obţinerea finanţării prin programele naţionale şi în medierea relaţiei dintre potenţialii beneficiari şi instituţiile care coordonează implementarea şi gestionarea asistenţei financiare comunitare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii