Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Orologerie de lux |
|

Cele mai potrivite cinci ceasuri pentru un om de afaceri

Este vorba despre așa numitele dress watches - adică acele ceasuri care pot fi purtate cu încredere în orice situație. Un astfel de ceas nu ține cont de timp și se potrivește, cu eleganță, atât într-un context casual, cât și într-unul formal.
 aboneaza-te
1. Rolex Day Date 40

Iată cinci modele de ceasuri care respectă aceste criterii. Recomandările sunt făcute de Andrew Hildreth, expert orologer și consultant al casei de licitații Christie’s.

1. Patek Philippe Calatrava, preț recomandat 22.680 de dolari 

Patek Philippe Calatrava reprezintă chintesența acestui tip de ceasuri. Modelul Calatrava original a fost creat în 1932. Modelele care au urmat, deși au suferit anumite modificări, au respectat același cod al simplității și al eleganței. Exemplarul de față însumează toate crezurile Patek Philippe. Calatrava este un ceas rafinat, cu un design clasic, care se adresează tuturor domnilor care înțeleg că luxul și eleganța pot fi sublime și subtile.

2. Cartier Tank – 9.750 de dolari

Cartier Tank este un ceas care a rămas la fel de avangardist ca acum un secol. Numărul de astfel de ceasuri produse a fost întotdeauna mic, transformându-l într-un model rar, de colecție. Sursa de inspirație pentru Louis Cartier, atunci când a creat acest ceas, a fost instrumentul de distrugere al Primului Război Mondial – tancul. De-a lungul timpului, nu s-au făcut modificări majore asupra designului, ceea ce-i garantează valoarea și un loc de cinste în topurile dress watches. Printre încheieturile la care a făcut furori, se numără cele ale lui Andy Warhol și Rudolf Valentino.

3.  Vacheron Constantin Patrimony – 18.100 de dolari

Fondată la Geneva în 1755, Casa Vacheron Constantin este cea mai veche manufactură de ceasuri din lume care a funcționat fără întrerupere. Modelul Patrimony a fost introdus în 2004, dar dimensiunile și estetica te trimit cu gândul la ceasurile lor din anii ’50, dovadă că un design bun nu moare niciodată. Acest ceas întruchipează definiția eleganței și va arăta bine la încheietura oricărui domn și în orice context.

4. Breguet Classique – 18.800 de dolari

Breguet este, probabil, unul dintre cele mai faimoase nume din industria orologeră. În prezent, brandul face parte din Grupul Swatch, dar ceasurile sunt realizate conform acelorași principii care au consacrat numele Breguet. Classique este o reiterare a modelului intens promovat de către Abraham Louis Breguet. Dacă acest design, creat cu mai bine de două secole și jumătate în urmă, a strălucit și atunci, cu siguranță strălucește și acum.

5. Rolex Day-Date – 39.250 de dolari

Acest Rolex Day-Date este cunoscut sub numele de „Presidential Rolex”; a fost lansat la salonul Basel din 1956. A căpătat acest supranume deoarece a fost purtat, inițial, de președintele SUA Dwight D. Eisenhower; după care și de alți lideri ai lumii printre care: John F. Kennedy, Gerald Ford, Martin Luther King, Boris Yeltsin, and Fidel Castro. Acest model Rolex nu a fost niciodată produs în altceva decât metale prețioase. Este un ceas elegant, clasic, dar care atrage inevitabil toate privirile. Nu este un dress watch obișnuit, depinzând foarte mult de gusturile purtătorului. Însă cu siguranță este un ceas de luat în considerare.

Sursă: www.businessinsider.com

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii