FacebookTwitterLinkedIn

. În preajma zilei de 1 iunie, echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm vine în sprijinul părinților cu o serie de recomandări de aplicații mobile utile copiilor, cu ajutorul cărora cei mici pot să coloreze, să învețe alfabetul sau să numere, iar celor mai activi, specialiștii EuroGsm le recomandă aplicații pentru a-și consuma energia prin mișcare.

Din seria aplicațiilor pentru colorat fac parte Culorile Regale sau Petrecerea Culorilor, prin care cei mici au posibilitatea să încerce o mulțime de combinații de culori pe planșe predefinite, fără grija că le vor uza sau rămâne fără modele. De asemenea, marele avantaj al acestor aplicații este că nu consumă multe resurse, motiv pentru care smartphone-urile sau tabletele nu vor fi secate rapid de energie.

„Kids Doodle este poate una dintre cele mai bune aplicații Android de desenat, dedicate copiilor. Aplicația, special concepută pentru cei mici, este foarte ușor de utilizat, aceștia putând alege tipul de hârtie pe care vor desena, fie simplă, fie pânză pentru pictură sau hârtie de fotografie. Mai mult, are numeroase culori neon și peste 18 instrumente de desen”, a explicat Andrei Ginju – ThePhoneGeeks.

Abecedarul și abacul direct pe telefon

„Părinții îi pot învăța pe cei mici alfabetul direct de pe telefonul mobil, fiind disponibile o serie de aplicații interactive pe care copiii le vor îndrăgi din prima clipă. Spre exemplu, Fun ABC este o aplicație românească, foarte ușor de utilizat, cu o interfață prietenoasă, care include și exerciții pentru pronunția fiecărei litere și a fiecărui cuvânt aferent literelor din alfabet”, a mai spus Andrei Ginju.

Alte aplicații educative prin care părinții îi pot ajuta pe cei mici să învețe să citească sau să numere sunt ABC Trenul Alfabet și Bobocii și Cifrele sau 123 Numere și Oi. Pentru părinții care vor să îi obișnuiască pe copii cu geometria, specialiștii EuroGsm le recomandă aplicația Cerc Triunghi Pătrat.

Păinților care preferă să le citească povești celor mici, ThePhone Geeks le recomandă aplicația Basme și povești, unde copiii îi vor cunoaște pe Degețica, Ursul păcălit de vulpe, Capra cu trei iezi, Albă ca Zăpada și mulți alții. De asemenea, aplicația Povești pentru copii transformă povești binecunoscute într-o experiență captivantă, iar cei mici pot interacționa direct cu Vulpea și Corbul.

O dată cu Ziua Copilului și cu venirea verii, copiii vor petrece tot mai mult timp în aer liber, iar pentru cei mai activi dintre ei, specialiștii EuroGsm le propun aplicația SpecTrek Light, care demonstrează că sportul este distractiv.

„Cei mici pot alerga după fantome virtuale generate cu ajutorul GPS-ului și a camerei foto. Jocul oferă statistici, premii, titluri și recorduri, dar mai ales mult amuzament”, este de părere Cosmin Șeclaman.

În ceea ce privește dispozitivele mobile utilizate pentru joc și învățare, specialiștii EuroGsm recomandă smartphone-urile Samsung Galaxy S3 Mini sau Orange Yomi care oferă posibilitatea de a instala numeroase aplicații.