Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Cele mai mari investitiții în publicitatea online de tip display au fost generate de sectoarele comunicații, auto, financiar și magazinele digitale (semestrul I – 2015)

Investițiile în publicitatea online de tip display au scăzut în primul semestru din 2015 cu 7% față de aceeași perioadă a anului precedent, ajungând la o valoare de 49 milioane euro (rate card), arată cele mai recente date de monitorizare publicate de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT).
digital advertising

Cu toate că la nivel de ansamblu piața de publicitate online este caracterizată de o evoluție crescătoare în ultimii ani, tendință confirmată de creșterea numărului clienților de publicitate care investesc în acest mediu, precum și de evoluția pozitivă a numărului de mărci promovate și a campaniilor derulate, această tendință nu se regăsește și la nivelul publicității de tip display, creșterea investițiilor având loc în zone ale publicității online care nu permit încă monitorizări sau evaluări independente sau transparente.

În cazul publicitatii de tip display, investitiile companiilor din România, în siteurile autohtone, au înregistrat o scădere de 7% în primul semestru al anului, față de aceeași perioadă a anului 2014.

Sectoarele de activitate care au generat cele mai importante investiții în publicitatea online, în prima jumătate a anului 2015 sunt piața auto și comunicațiile, urmate de sectorul financiar și de magazinele online.

Comparativ cu același interval al anului 2014, investițiile în publicitatea online ale sectorului financiar s-au dublat, în special datorită clientului ING Group, în timp ce sectorul farmaceutice a avut o creștere de aproximativ 145%, principalele mărci comunicate fiind Audionova, Ortopedica, Sensiblu, Catena și Medicover.

Primele 10 site-uri sub aspectul investițiilor din publicitate atrase în primul semestru al anului 2015 au cumulat peste 40% din totalul investițiilor în publicitatea online. Topul este condus de adevarul.ro, care a înregistrat o creștere de 53% față de același interval al lui 2014.

BRAT este organizația industriei de media din România care măsoară audiența presei scrise și a mediului online, auditează tirajele (presa scrisă) și monitorizează investițiile în publicitate (presa scrisă, online, radio și outdoor).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii