Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Afaceri |
|

Cele mai mari cinci companii aeriene din lume au pierdut peste 40 de miliarde de dolari începând cu luna ianuarie 2020

Cele mai mari cinci companii aeriene din lume au pierdut peste 40 de miliarde de dolari pe piața de capital începând cu luna ianuarie 2020. Veniturile companiilor aeriene ar putea scădea cu 300 de miliarde de dolari, în 2020, ca efect al pandemiei COVID-19.
Avioane

Potrivit BuyShares, plafonul de piață al celor mai mari cinci companii aeriene din lume a scăzut cu 40,9 miliarde de dolari din ianuarie, atingând un total de 36,9 miliarde de dolari la sfârșitul săptămânii trecute. În ianuarie, plafonul de piață al Delta Air Lines, American Airlines, Lufthansa Group, United Airlines și Air France, era de 77,8 miliarde de dolari.

În a treia săptămână din martie, plafonul de piață al celor cinci companii a ajuns la 25,3 miliarde de dolari, după ce a înregistrat o scădere de 67% de la începutul anului. Tendința de scădere a continuat în următoarele două luni, plafonul pieței combinate continuând să scadă la 25 de miliarde de dolari, valoare înregistrată la sfârșitul lunii mai.

Această cifră a crescut cu aproape 12 miliarde de dolari în ultimele două luni, ajungând la 36,9 miliarde de dolari în a treia săptămână a lunii iulie. Cu toate acestea, valoarea reprezintă o scădere de 52% comparativ cu cifrele din ianuarie.

Statisticile arată că plafonul de piață al Delta Air Lines, cea mai mare companie aeriană din lume în funcție de venituri, a scăzut cu 54% pe fondul pandemiei COVID-19, de la 35,5 miliarde de dolari în ianuarie la 16,5 miliarde de dolari în a treia săptămână din luna iulie.

Valoarea acțiunilor American Airlines, a doua cea mai mare companie aeriană din lume, a ajuns la 4,8 miliarde de dolari săptămâna trecută, după o scădere de 58% de la începutul anului.

United Airlines a înregistrat o scădere a capitalizării de piață de 57% în ultimele șapte luni, de la 19,3 miliarde de dolari în ianuarie la 8,2 miliarde dolari săptămâna trecută. Așadar, cele mai mari trei companii aeriene din Statele Unite au pierdut un total de 36,7 miliarde de dolari, pe fondul focarului de coronavirus.

A treia cea mai mare companie aeriană din lume, Lufthansa Group, a înregistrat, de asemenea, o scădere substanțială a valorii totale a acțiunilor din ultimele șapte luni. În ianuarie, plafonul celei mai mari companii aeriene din Europa a fost de 7,42 miliarde de dolari. Valoarea totală a acțiunilor companiei s-a ridicat la 4,49 miliarde de dolari, după o scădere de 40%. Statisticile arată că prețul unei acțiuni a ajuns la 5,51 dolari, după o scădere de 25% de la începutul anului.

Air France, a cincea cea mai mare companie aeriană din lume, a pierdut 2,2 miliarde de dolari pe fondul crizei COVID-19. În ianuarie, valoarea totală a acțiunilor companiei a fost de 4,2 miliarde de dolari. Până la sfârșitul săptămânii trecute, această cifră a scăzut la sub 2 miliarde de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii