Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Bănci |
|

Cele mai mari bănci din lume, implicate în infracțiuni financiare. Mii de documente au fost dezvăluite

Mii de documente divulgate jurnaliștilor arată că cele mai mari bănci din lume au permis o serie de infracțiuni financiare.
 aboneaza-te
Spaga

Mii de documente divulgate, împărtășite cu sute de jurnaliști, dezvăluie modul în care unele dintre cele mai mari bănci din lume au facilitat timp de mai mulți ani circulația banilor “murdari”. Bănci precum JPMorgan Chase, HSBC și Deutsche Bank au fost implicate.

Documentele aparțin Reţelei de combatere a criminalităţii financiare a Departamentului Trezoreriei SUA și au fost publicate pentru prima dată de Buzzfeed și de Consorțiul internațional al jurnaliștilor de investigație.

Fișierele detaliază tranzacțiile efectuate de aproape două decenii, începând cu anul 2000 și până în 2017.

Iată câteva dintre cele mai mari infracțiuni financiare:

  1. O schemă Ponzi pentru a muta milioane de dolari în întreaga lume – HSBC a permis ca peste 15 milioane de dolari să fie mutați.
  2. Băncile mari au procesat tranzacții uriașe afiliate unui politician căutat de Interpol – JP Morgan Chase, împreună cu Bank of America, Citibank și American Express, au procesat tranzacții uriașe afiliate unui fost primar din Kazahstan căutat de Interpol, a raportat BuzzFeed News. Familia lui Viktor Khrapunov a folosit JP Morgan Chase pentru a realiza tranzacții de milioane de dolari. Khrapunov, fostul primar, a fugit în Elveția, dar Kazahstan și-a asumat acuzațiile de luare de mită, printre altele.
  3. Un miliardar apropiat lui Putin a folosit Barclays Bank pentru a evita sancțiunile și pentru spălarea banilor – Statele Unite și Uniunea Europeană au impus în 2014 sancțiuni asupra lui Arkady Rotenberg împiedicându-l să desfășoare afaceri cu băncile occidentale, a raportat BBC.
  4. Tranzacții suspecte în valoare de 142 de milioane de dolari – În 2011 și 2012 Banca centrală a Emiratelor Arabe Unite a procesat 142 de milioane de dolari.
  5. Deutsche Bank a facilitat circulația banilor pentru crima organizată, teroriști și traficanți de droguri.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii