Cautare
, Contributor

Natalia Berezovskaia Designer de interior, tânără ambiţioasă care aduce culoare în casele oamenilor, creează spaţii confortabile și îi face pe oameni fericiţi!

ForbesLife |
|

Cele mai importante tendinţe în designul interior pentru 2017

Anul 2017 va fi unul bogat şi productiv în materie de inovaţii şi descoperiri pentru tot ce înseamnă design. Ar trebui să ne aşteptăm la o „relaţie“ şi mai strânsă dintre tehnologie şi natură, fie vorba de materialele folosite la construcţia unui spaţiu privat, forma mobilierului sau motivele printului pe ţesături.
tendintele de design 2017

Tendinţele pot fi identificate atât din amenajările localurilor Horeca pe care le frecventam des, târgurile de specialitate, unde marile branduri dictează piaţa şi nu în ultimul rând online-ul, care reprezintă o sursă sigură pentru a descoperi ce noutăţi au apărut în lume şi chiar la noi în ţară.

Iar ca să fac un rezumat, vă prezint mai jos principalele 8 tendinţe în designul interior pentru anul 2017.

Preţiosul VERDE

Nuanţele profunde de verde, şi anume, malachit şi smarald, sunt atât de impresionante şi atrăgătoare, încât prezenţa lor într-un interior lasă fără îndoială sentimentul de eleganţă şi graţie. Aceste tonuri de verde se combină perfect cu lemnul sau cu lavabila de culoare închisă.

Teracotă – din nou „la modă”

În mod surprinzător, cele mai recente tendinţe sunt combinate între ele privind gama cromatică. De exemplu, culoarea teracotei este din nou la modă, iar în completarea frumosului verde al naturii devine o soluţie estetică şi naturală pentru amenajările de bucătării, băi sau sufragerii. Trebuie să remarcăm caracteristica nuanţei de teracotă, care are proprietatea de a crea o atmosferă confortabilă şi caldă, chiar şi într-un design minimalist din centrul unui oraş modern.

Decoruri închise de lemn

Nuanţele deschise de lemn, desigur, au fost şi vor rămâne populare în amenajările interioare, deoarece acestea menţin senzaţia de spaţialitate vizuală în încăperile mici şi fac ca spaţiul să pară mult mai luminos, natural şi primitor în acelaşi timp.

Totodată, şi lemnul de culoare închisă şi-a recăpătat popularitatea în zilele noastre, aducând un plus de valoare în designul interior, în special în spaţii mari şi deschise.

Citește și Design: Interiorul potrivit ne dă putere

Tăblii tapiţate – o soluţie simplă şi elegantă

Tot mai mulţi optează pentru paturi cu tăblii tapiţate, asemenea paturilor din hotelurile de lux. Însă, trendul în acest an sunt tăbliile cu forme simple, dreptunghiulare sau uşor rotunjite, tapiţate cu stofe calitative de catifea sau in. În acest fel, dormitorul va arăta elegant şi stilat, fie că este amenajat cu un buget redus sau de cei mai pretenţioşi proprietari.

 

Safari Chic

Cine nu şi-ar dori în casă un colţ amenajat în acest stil? Cu siguranţă, crează o imagine îndrăzneaţă şi neaşteptată. După cum ştiţi, tot ce este neobişnuit va atrage atenţia şi va stârni curiozitatea.

Astfel, interiorul cu un design în stilul safari include prezenţa de culori naturale de verde şi teracotă, prin urmare, acest stil va fi unul din cele mai populare în acest an. Spaţiul va fi completat de plante, precum cactuşi sau agave, ornamente stilizate, motive marocane, imprimeuri de hărţi şi fotografii cu savană sau deşert.

 

A doua viaţă pentru mobilier

În prezent, oamenii sunt mai practici în ceea ce priveşte alegerea mobilierului, de aceea se pune accent pe calitate şi durabilitate. Iar faptul că nu ne putem schimba mobilierul în funcţie de fiecare sezon, reutilizarea unuia vechi va fi cheia succesului în acest an. De exemplu, o valiză retro sau un cufăr tradiţional pot fi folosite ca măsuţă de cafea sau ca o banchetă la capătul patului în dormitor.

 

Folclor artizanal

Nu putem ignoră tradiţia noastră populară pentru simplu motiv că, în prezent, acestea sunt exemple emblematice de design de produs. Şi, cu siguranţă, aţi observat că din ce în ce mai căutate sunt obiectele de artizanat, tricotate sau brodate, care au dobândit o faimă deosebită în rândul celor care iubesc lucrurile unicate şi lucrate manual.

Stilul tradiţional românesc şi-a recâştigat faima şi, cu siguranţă, va rămâne mereu un stil pe placul multor persoane care îşi iubesc ţara şi tradiţia cu o istorie frumoasă în spate.

 

Colţul spiritual pentru retragere

Fiecare visează la un colţ din casă, unde se poate retrage din lumea aglomerată şi agitată din exterior. De aceea, aceste mici spaţii de „evadare” vor fi integrate în amenajările din anul 2017.

„Sanctuarul de pace şi linişte” va reprezenta zone retrase din casă: nişe adânci, spaţii sub scară sau mansarde, amenajate după „sufletul şi nevoile” locatarilor, dar cu siguranţă vor arata foarte confortabil, unde materialele şi finisajele naturale nu vor lipsi – lemn masiv şi brut, covoare din lână, ţesături de bumbac sau in etc. Regula principală – lipsa oricărui tip de tehnologie (aparate electrice), cu excepţia iluminatului.

 

Sfatul meu: Chiar vă recomand să apelaţi la trucurile de mai sus pentru a aduce un plus de valoare şi confort în spaţiul în care vă relaxaţi sau vă desfăşuraţi activitatea! Spor!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii