FacebookTwitterLinkedIn

Achim Irimescu i-a solicitat Ambasadorului Franței în România sprijinul pentru a perfecta anumite chestiuni punctuale, printre care și Fondul Mutual.

Ministrul a precizat utilitatea asistenței părții franceze având în vedere experiența pe care o deține Franța în domeniu. La rândul său, Ambasadorul l-a asigurat pe ministrul agriculturii de tot suportul pentru a definitiva cadrul legislativ, iar în acest sens România va colabora cu experții francezi pentru a finaliza Fondul Mutual în următoarea perioadă.

VEZI ȘI: INVESTIȚIILE DIN SECTORUL IRIGAȚIILOR VOR FI ADMINISTRATE DE O ENTITATE SEPARATĂ

Ambasadorul François Saint-Paul a arătat că în prezent există o colaborare între agențiile de plăți din România și Franța pe probleme ce privesc sistemele informatice, programele de promovare, iar acest protocol de colaborare va continua și în viitor.

15 EVENIMENTE DESFĂȘURATE PE PIAȚA AGRICOLĂ ÎN 2015

O altă temă de discuție a vizat cercetarea agricolă. În acest sens,Achim Irimescu a precizat că restructurarea cercetării agricole este una dintre prioritățile mandatului său, motiv pentru care are în vedere crearea unui Institut național care să realizeze managementul cercetării în agricultură, în contextul în care situația cercetării agricole este în declin în România.

Ambasadorul Franței a spus că în România există un potențial deosebit pentru investitorii francezi, de altfel multe companii franceze au afaceri de succes aici în domeniul industriei alimentare, iar dezvoltarea relațiilor bilaterale este importantă pentru ambele părți.

VEZI CARE SUNT PRINCIPALELE OBIECTIVE ALE MADR ÎN 2016

Oficialii au mai discutat despre inițiativa „4 pentru 1000” lansată de Franța în cadrul Planului de acțiune Lima-Paris pentru climat, care reunește toți actorii publici și privați voluntari pentru a susține inițiativele care favorizează protecția dolului și promovează o agricultură durabilă. În acest sens, François Saint-Paul a invitat România să se alăture acestei platforme care cuprinde, printre altele, mai multe state, asociații profesionale sau ONG-uri.