Cautare
, Contributor

Travel |
|

Cele mai frumoase temple din lume: Templul lui Buddha de Jad

Templul lui Buddha de Jad
În pavilioanele umbroase cu miros de santal şi iasomie din templele buddhiste se ascunde o artă mistică şi spectaculoasă.   Ingredientele sunt jadul, aurul şi lemnul de esenţă nobilă.   O călătorie în Asia îţi scoate în cale, aproape la fiecare colţ de stradă, câte un templu buddhist reprezentând o „ambasadă“ a trecutului în nebunia seco­lului XXI.   Timpul trece altfel în camerele răcoroase, în care ard fără oprire beţigaşe parfumate şi unde ofrandele se aduc cu smerenie, sub formă de fructe sau legume destinate călugărilor.   Din toate acestea, am ales câteva temple unicat în întreaga lume, unde starea de spirit „zen“ se îmbină armonios cu arta.

TEMPLUL LUI BUDDHA DE JAD | SHANGHAI, CHINA.

A fost fondat în urmă cu 128 de ani, dar îţi va părea cel mai tânăr şi mai „modern“ templu din cele patru prezentate de noi.Acest sentiment de „nou“ se datorează şi vecinătăţii zgârie-norilor şi a blocurilor cu douăzeci de etaje din Shanghai, pe care le poţi admira în toată splendoarea dacă-ţi ridici ochii din curtea interioară unde buddhiştii vin să ardă beţigaşe parfumate în cuptoarele imense.

Clic aici pentru o galerie foto cu Templul lui Buddha de Jad

Principala atracţie a locului se găseşte la etajul doi al pavilionului nordic din templu şi poate fi vizitată cu plata sumei de zece yuani (aproximativ cinci lei): o statuetă a lui Buddha de 1,95 metri înăl­ţime şi trei tone, dintr-o singură bucată de jad de culoare albă (considerat cel mai preţios), încrustată cu smaralde şi agate. Statueta a fost adusă din Burma, în 1882, împreună cu o reprezentare a lui Buddha culcat, de mai mici dimensiuni, realizată tot din jad alb.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii