Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

Cele mai frumoase străzi din lume

Și străzile spun povești. Din New York până în Melbourne și din China până în Maroc, iată care sunt cele mai frumoase străzi din lume, potrivit CNN.com.  
 aboneaza-te
3. Chefchaouen Morocco shutterstock_1420539023

Strada Jinli, Chengdu, China

Casele și magazinele din lemn în stilul dinastiei Qing, luminate cu felinare roșii și semnalizate cu inscripții tradiționale chinezești conferă orașului Chengdu un aspect istoric foarte plăcut.

Deși a fost restaurată în 2004, celebra străduță Jinli are o istorie de aproximativ 1.800 de ani, ceea ce o face una dintre cele mai vechi zone comerciale din provincia Sichuan.

Convent Avenue, Harlem, New York

Orașul New York este înzestrat cu unele dintre cele mai arhitecturale străzi din lume. Însă bulevardul Convent din cartierul Harlem iese în evidență datorită clădirilor sale stilate și a copacilor aliniați de-a lungul trotuarelor.

Întinderea dintre străzile West 140 și 145 este cea mai impresionantă, incluzând Convent Avenue Baptist Church și 339 Convent Avenue, cunoscută drept Casa familiei regale Tenenbaum (The Royal Tenenbaums’ house).

Strada Lombard, San Francisco

Strada Lombard este atracţia oraşului San Francisco și una dintre cele mai frumoase străduțe din lume. Se spune că este cea mai strâmbă stradă din lume, are opt serpentine în jurul unui singur bloc, iar oamenii din intreaga lume vin aici să-și facă poze de Instagram.

Strada Lombard are o lungime considerabilă, însă atrage atenţia doar secţiunea din partea superioară a Dealului Rusiei, cuprinsă între străzile Hyde şi Leavenworth. Pentru a reduce unghiul de înclinare, arhitecții „au netezit” strada cu 8 serpentine. Viteza de deplasare de aici nu trebuie să depășească 8 km/h.

Caminito, La Boca, Buenos Aires, Argentina

Caminito înseamnă  „cărarea mică” și este cea mai colorată stradă din cea mai colorată zonă din Buenos Aires. Caminito funcționează ca muzeu în aer liber și o piață de artă, încă din 1959.

Aleea Filozofilor, Kyoto, Japonia

Alături de canalul care se întinde între Ginkaku-Ji și Nanzen-Ji, Aleea Filozofilor (Philosopher’s Walk), este cea mai pitorească a Japoniei, în special datorită cireșilor de pe ambele maluri.

Cel mai bine se vede în perioada sakura, atunci când sunt înfloriți toți cireșii, sezon care începe în luna aprilie și durează în jur de două săptămâni. Aleea poartă numele lui Nishida Kitaro, filozoful care a meditat zilnic pe acest traseu.

Aleea Flask Walk, Hampstead, Londra, Marea Britanie

Este ușor să ratezi intrarea pe aleea Flask Walk, situată la doar câțiva pași de stația de metrou Hampstead.

Această stradă reprezentativă din Londra începe ca o alee pietonală îngustă, trecând pe lângă un pub tradițional și magazine în stil victorian, urmând a se deschide într-una dintre cele mai superbe străzi rezidențiale ale orașului, cu case urbane și vile impresionante.

Strada Cockburn, Edinburgh, Scoția

Șerpuind de la stația Waverley până în Orașul Vechi din Edinburgh, strada Cockburn este o creație a arhitecturii și a designului victorian.

Strada abruptă și curbătă a fost dezvoltată în anii 1850, traversând cartierele medievale, cu scopul de a oferi un acces mai ușor la noua gară. Până atunci, călătorii trebuiau să folosească treptele abrupte și aleile întunecate de pe Royal Mile pentru a putea ajunge la tren.

Strada umbrelelor colorate, Agueda, Portugalia

Din anul 2011, cele patru străzi principale din orașul Agueda, inclusiv Rua Luis de Camoes, au fost transformate în paradisuri colorate. Proiectul Umbrella Sky face parte din Festivalul anual de Artă Agitagueda, care are loc în lunile iulie, august și septembrie.

În fiecare an, instalaţia se schimbă şi apar noi umbrele. Zeci de umbrele colorate nu doar că înfrumuseţează strada, dar servesc, de asemenea, ca o protecţie excelentă de razele soarelui. Localnicii spun în glumă că în oraşul lor s-a întors Mary Poppins.

Orașul Albastru, Jodhpur, India

Cunoscut sub numele de City Blue, acest oraș din Rajasthan este renumit pentru casele cu un colorit deosebit în nuanțe de albastru. Există peste 100 de case care înconjoară fortul Mehrangarh, locul fiind protejat de un zid.

Aleile sunt înguste, șerpuitoare și aparent fără sfârșit.  Albastrul clădirilor indică prezența castei Brahminii (casta superioara din societatea indiana) sau a preotului. Astăzi, albastrul simbolizează, de asemenea, capacitatea localnicilor de a rezista la căldura din jurul deșertului Thar, ajutându-i să-și păstreze locuințele răcoroase.

Square de Montsoris, Paris, Franța

Într-un oraș cu străzi uimitoare, Montsoris reușește să se remarce prin și mai mult farmec. Strada leagă Parcul Montsoris de bulevardul Reille și găzduiește printre cele mai distinse case din punct de vedre arhitectural din Paris, case împodobite cu mozaic și vitralii.

Multe dintre aceste case sunt acoperite cu iederă, iar străduța seamănă cu o potecă de poveste, în special vara, atunci când toate grădinile înfloresc.

Hosier Lane, Melbourne, Australia

Melbourne și-a câștigat reputația internațională datorită artei sale stradale. Hosier Lane este epicentrul scenei, zidurile sale fiind acoperite de lucrări ale artiștilor graffiti din întreaga lume.

Nevsky Prospekt, St Petersburg, Rusia

Planificat de Petru cel Mare la începutul secolului al XVIII-lea, Nevsky Prospekt este principala atracție din St Petersburg.

Clădirile sale sunt printre cele mai bine păstrate din Rusia, inclusiv Biserica Mântuitorului pe Sângele Vărsat și fabuloasa Catedrală Kazan.

The Hedges Dark, Road Bregagh, County Antrim, Irlanda de Nord

Un bulevard plin de fagi maturi, Dark Hedges a fost pentru foarte mult timp unul dintre cele mai fotografiate obiective turistice din Irlanda de Nord.

Copacii au fost plantați în secolul al XVIII-lea pentru a oferi o abordare pitorească Casei Gracehill.  Apariția Instagramului, dar și filmările pentru serialul „Game of Thrones” au transformat zona într-o stradă icoană a secolului XXI.

Strada Herbert Baker, Pretoria, Africa de Sud

În perioada septembrie – noiembrie, Pretoria se transformă în orașul copacilor violet.

Mai bine de 70.000 de arbori jacaranda înfloresc în această zonă a Rezervației Naturale Klapperkop. Iar străduța Herbert Baker din Groenkloof iese în evidență în această mare violet datorită celor 100 de arbori cu flori albe.

Cogels Osylei, Zurenborg, Antwerp, Belgia

Zurenborg este cea mai frumoasă zonă dintr-un oraș renumit pentru străduțele sale spectaculoase.

Aici pot fi admirate clădirile în stilul Art Nouveau și Fin De Siecle, adevărate opere de artă care prezintă bogăția imensă de care s-a bucurat Anverq la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX.

Cogels Osylei a fost multă vreme considerată o zonă de lux a orașului, impresionând prin bogăția și grandoarea arhitecturii clădirilor.

Chefchaouen, Maroc

Aleile albastre ale orașului Chefchaouen din nord-vestul Marocului reprezintă raiul fotografilor. Orașul din nordul Marocului atrage anual turiști, iar Calle Sidi Buchuka și Callejon El Asri sunt cele mai interesante străduțe.

Unii spun că străzile au fost vopsite în albastru pentru a alunga țânțarii, iar alții susțin că refugiații evrei le-au pictat astfel  după ce au evadat din Germania nazistă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii