FacebookTwitterLinkedIn

Ceea ce face ca unele dintre aceste tururi să fie atât de speciale este că sunt proiectate într-o vizualizare de 360 de grade, prin intermediul  Google Earth sau Google Street View, astfel încât, pe măsură ce muți cursorul, ai senzația unei plimbări reale. Dacă ești gata de călătorie, așează-te confortabil și hai să pornim.

Palatul și grădinile de la Versailles (Franța)

Acum ai sanșa să vezi singur, fără ca alți zumzetul altor turiști să te deranjeze, de ce opulența monarhilor francezi a fost de neegalat. Chiar și atunci când este „vizitat” doar pe ecranul computerului, complexul de la Versailles îți va tăia respirația. Și nu rămâne doar în exterior. Poți intra și în interior aceesând Google Street View, mai degrabă decât Google Earth.

Siturile arheologice de la Pompei (Italia)

Cu siguranță ai auzit despre erupția vulcanului Vezuviu în anul 79 A.D., care a decimat orașul Pompei și a îngropat cea mai mare parte a populației sub metri de cenușă. Cu acest tur oferit Street View, vei rătăci printre ruinele aduse la suprafață ale acestei metropole odinioară înfloritoare și epicentru al vieții din sudul Italiei.

Piramidele de la Giza (Egipt)

Cine nu a visat să vadă uimitoarele piramide ale Egiptului? Una dintre marile minuni ale lumii, situl ocupă un loc fruntaș pe lista cu obiective de vizitat ale multora dintre noi. Din confortul fotoliului, poți vizita Necropola din Memphis, Marea Piramidă a lui Khufu și ceea ce a mai rămas din Marele Sfinx. Chiar dacă e o plimbare virtuală, tot va trebui să eviți cămilele, vânzătorii de stradă, dar și alți turiști.

Alhambra (Spania)

Măreția și arhitectura complexului monumental de la Alhambra sunt absolut fantastice. Unul dintre cele mai vizitate atracții turistice din Spania, situl a fost construit, în principal, în secolele XIII și XIV. Este unul dintre cele mai marcante exemple de arhitectură islamică din lume. Folosește simbolurile „plus” și „minus” ca să te deplasezi atât în interior, cât și în exterior. Dar nu uita să faci o plimbare și în minunatele grădini ale Alhambrei.

Templul de la Angkor Wat (Cambodgia) 

Se spune că este cea mai mare structură religioasă din lume. Între secolele IX și XV, complexul hindu-budist a fost centrul politic și religios al khmerilor. Ai ocazia să navighezi printre sute de temple și clădiri și să admiri acest sit incredibil atât din punct de vedere arhitectural, cât și spiritual.