FacebookTwitterLinkedIn

Site-ul fastcompany.com a întocmit o listă a celor mai ciudate joburi care au șansa să devină profitabile în viitorul nu chiar atât de îndepărtat (cel puțin în SUA). Acestea sunt trei dintre ele.

Expert în siguranța dronelor

Un studiu american prezicea că în următorul deceniu se vor crea 100.000 de joburi în industria dronelor. Aeromodelele fără pilot la bord pot fi folosite în stingerea incendiilor, găsirea persoanelor dispărute sau fotografierea unor locuri inaccesibile, dar și în armată. Deocamdată pilotarea de drone nu este reglementată. Un pilot ar putea câștiga până la 115.000 de dolari pe an.

Trader de monedă virtuală

A fost deja inventat primul distribuitor de Bitcoin, iar anul acesta s-a deschis la New York Centrul Bitcoin, care se află la câțiva pași de Bursă și unde se țin cursuri despre tranzacțiile în monedă virtuală. Brokeri și avocați s-au arătat deja interesați.

Investitor în industria cannabis-ului (în SUA)

Din ianuarie adulții pot cumpăra cannabis în mod legal în două state americane -Colorado și Washington. Acolo se pot face bani nu doar din cultivarea drogului, ci și din aparatura specifică pentru prelucrare sau produse derivate.