Cautare
, Contributor

Cariere |
|

Cele mai bune joburi part-time, în 2015

Printrece cele mai bune joburi part-time, în 2015, se numără cel de programator, contabil sau scriitor, potrivit CareerCast, scrie Forbes.com.
joburi.jpg

Profesia de scriitor/autor se află în top 10. Conform cifrei de alegere din BLS, salariul mediu pe oră a celor care lucrează part-time pe un astfel de post este de 27 de dolari și prospectul de angajare din anul 2012, până în 2020 este de 3% (în Statele Unite). „Acel job se află în clasament datorită online-ului”, spune Tony Lee, editorul site-ului CareerCast. „Nevoia de conținut original de calitate este foarte mare, drept urmare am înregistrat o creștere uimitoare a solicitărilor pentru scriitorii care sunt capabili să creeze conținut original”, mai spune Tony Lee.

Putem lua în considerare şi punctul de vedere al lui Lee, chiar dacă creșterea ratei de angajare cu 3% nu creează tocmai o stare de siguranță . Pericolul ca explozia de publicații online să le permită multora să se numească scriitori chiar dacă nu au o pregătire sau talent în acest sens. Iar piaţa joburilor part-time, orientată spre munca ieftină și bună nu este foarte interesată de conținutul CV-urilor. La o scurtă privire pe ifreelance.com se găsesc peste 99 de persoane care îşi oferă serviciciile în calitate de scriitori şi editori, în timp ce există doar patru proiecte în căutare de scriitori și editori, unul dintre ele oferind un cent pentru fiecare cunte, pentru texte de 20-50 de cuvinte, pentru un site de licitaţii.

În urmă cu 25 de ani freelancerii primeau minimum un dolar pe cuvânt (dacă facem calculul inflaţiei ajungem la 1,79 de dolari pe zi ). Iar în unele cazuri mai fericite puteai ajunge și la 3 dolari pe cuvânt. Deşi unii bloggeri forbes.com sunt plătiţi pe baza traficului pe care îl aduc articolele lor sunt foarte mulți care nu câștigă nimic din asta, scriu din pasiune, dar au alte joburi destul de bine plătite.

Vezi care sunt cele mai fericite și nefericite joburi în 2015

Dar dacă știi programare ( job plătit cu 36 de dolari pe oră, în State) , administrator de rețea ( 35 de dolari ), analist de management (38 de dolari) situația se îmbunătățește considerabil.

De asemenea, printre joburile enumerate de CareerCast se mai numără: transportatori sau corectorii de texte, contabil, analist pentru cercetări de piață, graficieni, șoferi de camion.

Pentru a întocmi această listă CareerCast a analizat peste 200 de profesii, focusându-se pe 11tipuri de cereri de joburi și au avut ca principale criterii de selecție: factorul emoțional nivelul de competență, criteriile în ceea ce privește efortul fizic cerut și mediul și condițiile de muncă oferite.

Autonomia este un element care poate fi greu de măsurat în cazul unui job part-time. Ai putea să te gândești că cineva este legat de un birou pentru 40 sau 60 de ore pe săptămână și ar simți un fel de bucurie prostească, în special dacă ei lucrează regulat de ani de zile. Dar în multe job-uri part time, timpul tău nu îți aparține. Tu vii doar când angajatorul îți cere.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii