Cautare
, Contributor

Forbes.com

IT |
|

Cele mai bune fotografii vor fi premiate la Sony World Photography Awards 2013 – Galerie Foto

Anurag Kumar, India, Arts and Culture, Shortlist, Arts and Culture, Open Competition 2013
Juriul Organizaţiei Mondiale pentru Fotografie a a ales o listă scurtă a celor mai bune fotografii  din peste 122.000 de înscrieri din 170 de ţări – cel mai mare număr de înscrieri de până acum. Jurații s-au ghidat după calitatea ridicată, originalitate şi aspectul modern pentru categoriile “Professional”, “Open” şi “Youth”.

Temele au variat de la fotografii surprinse în timpul conflictului din Siria până la cele din timpul campaniei lui Obama pentru alegerile prezidenţiale; de la un studiu al cinefililor din Kabul până la fotografii bizare ale animalelor.

Lista scurtă de fotografii oferă o viziune unică a anului 2012 prin ochii unora dintre cei mai talentaţi fotografi, fie aflați la început de drum  sau deja cunoscuţi. Dintre cei deja cunoscuţi, participă şi anul acesta: Javier Arcenillas (Spania); Robin Hammond (Noua Zeelandă) şi Paolo Pellegrin (Italia). Printre cei care participă pentru prima dată se numără Ed Kashi (SUA) şi Andrea Gjestvang (Norvegia).

Vezi ce alte poze mai intra in concurs

Astrid Merget, Creative Director al Organizaţiei Mondiale pentru Fotografie, a adăugat: “Organizaţia Mondială pentru Fotografie doreşte să reunească cele mai bune fotografii internaţionale contemporane din lume. Lista scurtă este un indicator clar a ceea ce există pe piaţă, iar noi, ca în fiecare an, dorim să prezentăm această colecţie unei audienţe globale.”

Lucrările fotografilor care se află pe lista scurtă vor fi expuse la Somerset House, Londra, începând cu 26 aprilie şi până pe 12 mai, ca parte a Expoziţiei Sony World Photography Awards 2013. Imaginile vor fi publicate de asemenea în ediţia catalogului  Sony World Photography Awards 2013.

Câştigătorii categoriilor “Open” şi “Youth” vor fi anunţaţi pe 19 martie.

Câştigătorii categoriei “Professional” şi Fotograful Anului L’Iris D’Or/ Sony World Photography Awards vor fi anunţaţi la ceremonia ce va avea loc la Londra pe 25 aprilie. Câştigătorul L’Iris D’Or va primi $25.000 şi Fotograful Anului la categoria “Open” va primi $5.000. Toţi câştigătorii, inclusiv cei pe categorii, vor primi cele mai noi echipamente foto de la Sony.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii