Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

Cele mai bune 7 filme despre călătorii

Vă plac filmele la fel de mult precum călătoriile? Foarte bine! Avem pentru voi o listă de filme bune, care – pe lângă poveste, emoții, revelații – vă asigură bilet de „teleport” în alte colțuri ale lumii, îndemnându-vă să călătoriți cu ochii deschiși.  
1_roman holiday

 

Roman Holiday / Vacanță la Roma (1953)

Haideți într-o călătorie romantică în Roma, în jurul anului 1953, unde o prințesă modernă (Audrey Hepburn) încearcă să rămână în anonimat și să exploreze orașul pe cont propriu. Ea îl cunoaște pe Gregory Peck, un ziarist american care, dornic să pună mâna pe un articol în exclusivitate, se preface că nu îi cunoaște adevarata identitate. Dar planul lui este dat peste cap, căci cei doi se îndrăgostesc.

Urmează secvențe romantice, alături de fotografii iconice, alb-negru, din Orașul etern. Veți participa la o întâlnire pe Treptele Spaniole, la un tur al Colosseumului și o plimbare cu motocicleta prin traficul urban. În regia plină de stil a lui William Wyler, această comedie romantică rămâne unul dintre cele mai savuroase filme ale tuturor timpurilor.

The Darjeeling Limited / Un tren numit Darjeeling (2007)

Trei frați americani, care nu au vorbit unul cu celălalt de un an, pleacă într-o călătorie cu trenul în India, cu gândul de a se regăsi. ”The Darjeeling Limited” este o comedie trăsnită și colorată, cum numai Wes Anderson ar fi putut-o regiza. Adrien Brody, Owen Wilson si Jason Schwartzman formează un trio amuzant, care se tachinează în timpul unei călătorii pitorești prin India.

Filmările au avut loc, cu precădere, în Rajasthan, cu secvențe din Himalaya, filmul amintindu-vă de minunatele călătorii cu trenul în străinătate.

Into the Wild / În Sălbăticie (2007)       

Crescut într-o suburbie bogată din Washington DC, tânărul absolvent Christopher McCandless decide să-și doneze averea, să renunţe la conturile bancare și să plece în sălbăticie. Face autostopul până în Alaska, unde începe o viață nouă și plină de provocări.

Această poveste – fascinantă și emoționantă – inspirată din viața reală a lui Christopher McCandless, este regizată de Sean Penn, avându-l în rolul principal pe Emile Hirsch. Pelicula prezintă locuri reale vizitate de Christopher, aka Alexander Supertramp.

Răsfățați-vă ochii în liniștea Lacului Tahoe, campați în Beard’s Hollow, mergeți cu caiacul pe râul Colorado și alergați alături de cai sălbatici… Există multe minunății de văzut până lucrurile devin sumbre.

Lion / Drumul spre casă (2016)

Dacă aveți chef de un plâns zdravăn și, în egală măsură, de o călătorie virtuală în India, urmăriți cu încredere filmul ”Lion”. Bazat pe o poveste adevărată, filmul prezină destinul unui băiețel de 5 ani, Saroo (Sunny Pawar), care urcă din greșeală în trenul cu destinația Kolkata, rămânând astfel fără familie și adăpost.

Copilul supraviețuiește pe străzi, apoi ajunge într-un orfelinat, urmând a fi adoptat de un cuplu australian. Bătrânul Saroo (Dev Patel) răscolește prin amintiri și, prin intermediul unei aplicații de pe internet, încearcă să-și localizeze casa copilăriei și să-și găsească familia.

”Drumul spre casă”, în regia lui Garth Davis, este un film cu multă compasiune, dar și o impresionantă călătorie din fotoliu, cu vizite în localități din Tasmania și India.

Hunt for the Wilderpeople/ Pe urmele unor fugari  (2016)

Haideți la pas prin tufișurile Noii Zeelande cu această simpatică comedie-dramă, semnată de câștigătorul premiului Oscar, regizorul Taika Waititi.

Este vorba despre o poveste de familie, în care unchiul morăcănos, Hec (Sam Neill), îl însoțește pe puștiul său obraznic, cu pretenții de hip-hopper orășean, Ricky (Julian Dennison), într-o călătorie de neuitat.

Drumul în sălbăticie se transformă curând într-o aventură captivantă și o oportunitate pentru cei doi să-și testeze abilitățile de supraviețuire.

Filmul a fost fimat în mare parte în zona din jurul Auckland și include peisaje superbe pe care Hec le descrie drept „maiestuoase”.

The Lost City of Z /Orașul Pierdut Z (2017)

Exploratorul britanic, Percy Fawcett, era obsedat de călătorii, pornind în expediții extrem de riscante în jungla amazoniană pentru a-și demonstra teoriile despre o civilizație dispărută – teorii care au fost ridiculizate de contemporanii săi la începutul secolului XX.

Filmul este semnat regizorul James Gray. În distribuție: Charlie Hunnam – rolul lui Fawcett, Sienna Miller – rolul soției, Robert Pattinson – rolul tovarășului de expediție, care îl ajută să cutreiere prin pădurea tropicală, o pădure atât de frumoasă în ciuda tuturor pericolelor pe care le adăpostește.

Fitzcarraldo (1982)

Un aventurier ambițios pornește într-o călătorie dinamică în junglă, în filmul regizat de legendarul german Werner Herzog. Povestea este inspirată de viața baronului peruan, Carlos Fitzcarrald.

Cu a sa privire sălbatică, devenită notorie, actorul Klaus Kinski visează să construiască un teatru de operă în Iquitos, oraș amplasat în Amazonul Peruan, și să navigheze pe râul Pachitea într-o imensă barcă cu motor pe abur.

Filmările (la fel de afectate de evenimentele pe care le înfățișează) au avut loc în sălbăticia din Brazilia și Peru, unde Herzog și cinematograful Thomas Mauch au surprins în mod real costumele acelei perioade și sunetele junglei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii