Cautare
, Contributor

Social Media Coordinator

Topuri |
|

Top 10 cele mai bogate femei din lume

Cele mai bogate zece femei la nivel mondial au o avere însumată de 243,5 de miliarde de dolari. Cea mai în vârstă miliardară din top zece are în prezent 95 de ani, iar cea mai tânără 51.
8. christy walton

Locul 8 – Christy Walton și familia, (Statele Unite), 60 de ani, 41,2 miliarde de dolari. Christy Walton este cea mai bogata femeie din lume, titlu pe care l-a deținut în cinci din ultimii șase ani. S-a căsătorit cu unul dintre membrii familiei care a devenit ulterior cea mai bogată din lume – Familia Walton, și și-a moștenit averea când a murit soțul său.

Locul 9 – Liliane Bettencourt și familia, (Franța), 92 de ani, 40,9 miliarde de dolari. Averea doamnei L’Oreal, Liliane Bettencourt, a crescut în 2014 după ce a cumpărat alte 8% din acțiunile imperiului său din industria cosmetică, ajungând astfel la 33% din acțiuni.

Locul 11 – Alice Walton, (Statele Unite), 65 de ani, 38.6 miliarde de dolari. Alice Walton este o altă moștenitoare a averii Wal-Mart, tatăl său fondând compania în 1962.

Locul 21 – Jacqueline Mars, (Statele Unite), 75 de ani, 27,2 miliarde de dolari. Jacqueline Mars și cei dpi frați ai săi, Forrest Jr. și John, dețin Mars, producătorul de bomboane evaluat la 33 de miliarde de dolari.

Locul 42 – Laurene Powell Jobs și familia, (Statele Unite), 51 de ani, 19,8 miliarde de dolari. Laurene Powell Jobs, văduva lui Steve Jobs, devine din ce în ce mai cunoscută în zona politică și socială, în calitate de fondator și președinte al Emerson Collective și College Track.

Locul 51 – Susanne Klatten, (Germania), 52 de ani, 17,2 miliarde de dolari. Susanne Klatten este cea mai bogată femeie din Germania, datorită celor 12,6 de procente din acțiunile BMW pe care le-a moștenit de la tatăl său, Herbert Quandt.

Locul 53 – Anne Cox Chambers, (Statele Unite), 95 de ani, 17,1 miliarde de dolari. Anne Cox Chambers este acționarul majoritar al unui imperiu media cu încasări anuale de 17 miliarde de dolari.

VEZI TOPUL CELOR MAI TINERI MILIARDARI AI PLANETEI

Locul 71 – Johanna Quandt, (Germania), 88 de ani, 14,4 miliarde de dolari. Aflată pe locul doi după fiica sa în topul celor mai bogate femei din Germania, Johanna Quandt a fost prima secretară și cea de-a treia soție a executivului Herbert Quandt, cunoscut pentru salvarea companiei BMW de la faliment.

Locul 78 – Iris Fontbona, (Chile), 72 de ani, 13,8 miliarde de dolari. Iris Fontbona este văduva lui Andronico Luksic, care a făcut o avere din minerit, băuturi și altele.

Locul 84 – Abigail Johnson, (Statele Unite), 53 de ani, 13,3 miliarde de dolari. Abigail Johnson l-a înlocuit pe tatăl său, Edward “Ned” Johnson III, în poziția de CEO a companiei Fidelity, în octombrie 2014, devenind a treia generație din familia Johnson care a condus compania.

VEZI TOPUL CELOR MAI BÂTRÂNI MILIARDARI AI LUMII

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii