FacebookTwitterLinkedIn

Se apropie încet și sigur perioada Sărbătorilor de iarnă. Și, chiar dacă nu știm, deocamdată, cum le vom petrece, unii dintre noi se gândesc deja la partea cea mai spectaculoasă pentru toți: darurile! Anul acesta, e foarte posibil să nu ajungem să le înmânăm personal, însă avem la dispoziție modalități variate de a le expedia, mai cu seamă dacă facem cumpărăturile din timp. Bine, bine, dar ce vom cumpăra?

Unii vor căuta articole utile, personalizate, alții vor prefera elemente inedite – piața este suficient de largă pentru orice gust și buget. Cu toate acestea, se întâmplă și să rămânem în pană de idei. Cheia, în asemenea situație, este căutarea unei surse atractive de inspirație pentru cadouri de Crăciun. Mai jos găsiți topul celor mai vândute daruri, astfel încât să știți exact ce anume se potrivește fiecărui primitor.

Dulciurile – bucuria copiilor și a adulților

Sunt caracteristice oricărui moment de sărbătorire, indiferent că este el individual, de familie sau în comunitate. În funcție de cultura în care se petrece evenimentul, dulciurile pot varia, de la turtă dulce, la acadele sau bomboane, la cozonaci și prăjituri tradiționale. Oricare ar fi rețeta de producție, există un numitor care le aduce pe toate în consens: gustul dulce. Crăciunul este, în definitiv, un timp al bucuriei și al generozității, transpus în fapte prin intermediul obiceiului de a face daruri, în semn de apreciere. Și ce bucurie să gustăm împreună din bunătățile Sărbătorilor de odinioară!

Jucăriile – potrivite oricând

Cu siguranță, acestea sunt așteptate cu mari emoții de copii, concurând, poate, doar cu dulciurile strecurate uneori de vreun bunic poznaș în sacul unui Moș neatent… Evenimentul care adună familia – fie și cu gândul atunci când faptic e imposibil – este momentul oportun pentru a-i surprinde pe cei mici prin astfel de cadouri. Un marketer inspirat știe, însă, că orice place unui copil poate fi transpus în forme și uzanțe potrivite unui adult. Astfel a luat naștere piața de jucării dedicate celor mari, care pot fi plăcut impresionați cu un set de golf de birou, de pildă, ori cu un puzzle metalic.   

Darurile utile – pentru primitori bine cunoscuți  

Această categorie presupune persoane care se cunosc destul de bine reciproc, astfel încât cel care face alegerea să fie sigur că primitorul va aprecia și utiliza cadoul. Aici putem include o varietate impresionantă de articole: cărți, îmbrăcăminte, încălțăminte, aparatură de orice tip, veselă, produse de design interior, instrumente muzicale, accesorii de varii tipologii – cele mai iubite fiind, desigur, bijuteriile și parfumurile.

Suvenire personalizate

Foarte căutate în ultimii ani, aceste produse surprind în culori și forme dintre cele mai inventive. Astăzi, o cană ajută la stingerea senzației de sete, precum și a celei de dor față de persoana iubită, iar o ramă reamintește de un om drag la fiecare privire. Cum e posibil? Simplu: același marketer identificat mai sus – sau poate întreaga echipă, multiplicată să facă față solicitărilor – a sesizat necesitatea de a combina utilul, plăcutul și ineditul. Personalizarea a devenit astfel unul dintre principalele instrumente de lucru în pregătirea unor daruri cu adevărat speciale, mai cu seamă de Crăciun.    

Cadourile haioase – amintiri de impact peste ani

Am ajuns la cea mai ofertantă și năstrușnică dintre toate categoriile! Care este rațiunea pentru care ai cumpăra, de exemplu, o pereche de papuci cu funcție de mop pentru un prieten bun cu berea? Sau un set de șosete Cornet de înghețată pentru o mătușă înnebunită după acest desert chiar și în toiul iernii? Aceeași distracție pentru care cineva ar aprecia un ghiveci cu speaker încorporat – puțin probabil ca plantele să valseze pe ritmuri metalice, dar cu siguranță vor prefera muzica clasică. Tot ce trebuie să faci este să schimbi melodiile prin bluetooth.   

Indiferent de preferințe, un lucru este cert: sezonul de iarnă te așteaptă cu opțiuni variate pentru a putea detecta cadoul perfect. Este necesar să aloci timpul necesar căutărilor, astfel încât să eficientizezi atât achiziționarea, cât și livrarea. Te vei asigura astfel că fiecare destinatar va primi propria surpriză la momentul oportun, printr-o întâlnire personală sau prin intermediul unui curier special dedicat.