FacebookTwitterLinkedIn

Cea mai cunoscută dintre proprietățile imobiliare ale soților Gates este reședința lor din Medina, Washington, pe care presa americană o ironizează drept Xanadu 2.0 din cauza suprafeței uriașe, de peste 6.000 de metri pătrați. Vila are șapte dormitoare, 24 de băi, șase bucătării, un garaj uriaș și un cinematograf art-deco cu 20 de locuri.

Printre alte dotări se numără piscina cu sistem de sunet subacvatic, sala de fitness (cu saună) de 230 de metri pătrați, terenul de sport, docul pentru bărci și plaja privată.

Nu în ultimul rând, să precizăm că este vorba despre o casă inteligentă. Gazdele, dar și oaspeții, primesc un pin (un emițător care comunică cu senzorii din casă) cu ajutorul căruia își pot „amenaja” după propriile preferințe ambientul – lumina, temperatura și sistemele audio-video. Când purtătorul pinului trece dintr-o cameră în alta, ambientul se adaptează preferințelor acestuia.

Evaluată la peste 130 de milioane de dolari, proprietatea din Medina este impozitată anual cu 2,3 milioane de dolari.

În 1999, soții Gates au achiziționat, cu 12,5 milioane de dolari, o locuință în complexul rezidențial de lux Vintage Club din Indian Wells. Vila are șase dormitoare și șapte băi, o suprafață construită de peste 1300 de metri pătrați și este înconjurată de un teren de 5.300 de metri pătrați, pe care este amenajată o piscină în formă de chitară.

În același an au cumpărat, cu 5,1 milioane de dolari, un domeniu de patru acri (peste 16.000 de metri pătrați) în Del Mar Country Club. Vila în stil mediteranean de pe această proprietate are o suprafață construită de peste 1000 de metri pătrați.

Anul trecut, soții Gates au mai achiziționat o reședință în Del Mar, la mai puțin de 10 kilometri distanță de cea pe care o aveau deja. Este vorba despre o vilă de 540 de metri pătrați, cu șase dormitoare și plajă proprie, care a costat 43 de milioane de dolari.

2009 a fost anul în care Bill Gates și-a cumpărat casă la munte. Domeniul pe care îl deține în Cody, Wyoming, a costat aproape 9 milioane de dolari și măsoară peste 200 de hectare. Vila, cunoscută sub denumirea de Irma Lake Lodge, are o suprafață construită de 1400 de metri pătrați. Pe proprietate se află patru lacuri și o cabană construită de legenda Vestului Sălbatic american, Buffalo Bill Cody.

Familia Gates mai o deține o proprietate în statul Montana, în exclusivistul cartier rezidențial Yellowstone Club – un domeniu schiabil accesibil doar membrilor clubului. Taxa de intrare în club este de 300.000 de dolari, cotizația anuală este de 40.000 de dolari, iar prețurile locuințelor pornesc de la cinci milioane de dolari.

În 2014, soții Gates au cumpărat cu 18 milioane de dolari o proprietate în cartierul rezidențial exclusivist Rancho Santa Fe, situat la 20 km de San Diego. Domeniul are aproape 100 de hectare și găzduiește o fermă de cai pur-sânge – Jennifer, fiica cea mare a soților Gates, este campioană la echitație. Pasiunea pentru cai a fetei i-a determinat pe părinți să investească în proprietăți cu legătură cu acest sport nobil, astfel că, între 2013 și 2019, soții Gates au dat peste 45 de milioane de dolari pe cinci domenii, cu o suprafață de peste 100.000 de metri pătrați în Wellington, South Florida.