Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Cele 16 echipe finaliste Innovation Labs 2020 se întâlnesc pentru finala programului

Programul Innovation Labs 2020 anunță marea finală, Demo Day - Space Edition, în transmisiune live din studio, pe 15 octombrie, ora 18:00.
 aboneaza-te
start-up-uri tech 414780340

Pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții maxime de siguranță, întregul concept al Demo Day a fost reimaginat. Având în vedere dificultățile de la sol din anul acesta, evenimentul va avea loc în studioul Innovation Labs din spațiu și va fi deschis publicului online. Demo Day Space Edition vine la finalul programului de mentorat de șapte luni care a debutat în martie și aduce laolaltă 16 start-up-uri finaliste, din București, Cluj, Iași, Sibiu și Timișoara.

Innovation Labs invită în premieră publicul larg să participe la mare finală a programului, în 15 octombrie, la ora 18:00, pentru o transmisie în direct moderată de către Andrei Pitiș și Pavel Bartoș.

În cele cinci orașe, programul se dezvoltă an de an cu susținerea a zece universități de top din România: Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea din București, Universitatea Babeș–Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timişoara și Universitatea de Vest din Timişoara.

Evenimentul Innovation Labs 2020 Demo Day Space Edition

Finala Innovation Labs Demo Day Space Edition va avea loc online pe data de 15 octombrie, la ora 18:00, și va fi transmisă live, direct din studio.

În cadrul evenimentului, cele 16 echipe finaliste, alese în cadrul finalelor locale și semifinalelor naționale din întreaga generație de 74 de startup-uri ce au trecut prin programul Innovation Labs 2020, vor susține o prezentare a produsului lor sub forma unui pitch de două minute transmis în direct, în fața partenerilor, a reprezentanților media și a potențialilor investitori. Acestea concurează pentru cele patru premii Innovation Labs de anul acesta: Premiul Innovation Labs pentru cel mai bun Produs, Premiul Innovation Labs pentru cel mai bun Business, Premiul Innovation Labs pentru Scale-up-ul Anului, Premiul Innovation Labs pentru Start-up-ul Anului.

În cadrul Demo Day 2020, un rol aparte va fi alocat evocării întregii comunități din jurul Innovation Labs. Sub motto-ul “Make it Real”, programul Innovation Labs ajută tineri antreprenori, în fiecare an, să își transforme ideile de business în realitate prin valorificarea puterii comunității întregului ecosistem antreprenorial din România, iar acest lucru merită notat și apreciat ca atare.

Schimbarea programului Innovation Labs în 2020

Pe parcursul anului 2020, ca parte a noii normalității, programul Innovation Labs s-a adaptat activ prin diverse schimbări strategice și de structură, pentru a continua să ofere o experiență educațională de calitate pentru echipele din program.

Astfel, programul și-a schimbat durata de la 10 săptămâni la 7 luni, iar structura săptămânală a workshop-urilor practice și a cursurilor a fost transferată în totalitate în online. Evenimentul de verificare Boost Day s-a transformat într-o serie de Pitch Evenings, pe parcursul programului, în care echipele au prezentat produsul în fața mentorilor și colegilor, pentru a putea primi feedback.

Datorită pivotării rapide în modul de desfășurare al programului, dar și a flexibilității antreprenorilor, mentorilor și partenerilor, desfășurarea programului Innovation Labs a fost posibilă și în 2020 cu rezultate excepționale. Peste așteptări, modul nou de lucru din mediul virtual a reușit să aducă beneficii pentru program, precum posibilitatea acomodării unui număr mai mare de participanți în cadrul activităților, fără limite logistice, o mai mare disponibilitate a mentorilor, o receptivitatea mai mare a comunității la nevoia de sprijin către start-up-uri, dar și o responsabilizare activă a participanților.

 

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii