FacebookTwitterLinkedIn

1. Pierd timpul părându-le rău pentru ei înșiși.

Oamenii puternici au învățat să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile lor și pentru rezultate și au obținut abilitatea de a înțelege faptul că adesea viața nu e corectă. Ei au capacitatea de a ieși din situații dificile cu recunoștința pentru lecțiile învățate. Atunci când o situația are un efect negativ, ei răspund cu “Asta e.” sau, mai simplu, cu “Urmatoarea provocare.”

2. Își cedează puterea

Oamenii puternici evită să le acorde altora puterea de a-i face să se simtă inferiori. Ei înțeleg că dețin controlul acțiunilor și emoțiilor lor și știu că puterea lor constă în abilitatea de a controla modul în care reacționează.

3. Se lasă intimidați de schimbări

Oamenii puternici acceptă schimbarea. Cea mai mare teamă a lor, asta în cazul în care au una, nu este cea de necunoscut, ci de a deveni mulțumiți de sine și de a stagna.

4. Pierd energia cu lucruri pe care nu le pot controla

oamenii puternici nu se plâng din cauza traficului, a bagajului pierdut și, mai ales, din cauza altor oameni, din moment ce recunosc că toți acești factori sunt în afara sferei lor de control. Într-o situație neplăcută, ei recunosc că singurul lucru pe care îlpot controla este propria atitudine și folosesc acest lucru.

5. Se chinuie să le facă pe plac altora

Sunt oameni care le fac mereu pe plac altora, sau oameni care intenționat fac lucruri care nu le plac altora, pentru a crea o imaginea puterii. Niciuna din cele două poziții nu este corectă. Oamenii puternici sunt amabili și le fac pe plac celor din jur atunci când este potrivită această atitudine, dar nu le este teamă să-și exprime punctul de vedere.

6. Le e teamă să-și asume riscuri calculate

Asumarea riscurilor calculate este total diferită de asumarea unor riscuri inutile și exagerate. Dar datorită puterii mentale, un individ poate să analizeze riscurile și beneficiile și va evalua potențialele aspecte negative și cel mai rău scenariu posibil înainte de a acționa.

7. Se opresc în trecut

Acceptarea trecutului necesită putere, în special acceptarea lucrurilor învățate din experiențele trecute – dar o persoană puternică poate evita să-și împotmolească energia mentală în dezamăgirile din trecut sau în fanteziile zilelor de glorie trecute. Ei își investesc majoritatea energiei în crearea unor evenimente prezente și trecute optime.

8. Își repetă greșelile

Oamenii puternici nu își repetă acțiunile din nou și din nou, sperând că vor obține un efect mai bun data viitoare, ci își asumă responsabilitatea pentru comportamentul din trecut și sunt dispuși să învețe din greșeli. Studiile arată că abilitatea de a reflecta într-un mod productiv este unul din punctele forte ale executivilor și antreprenorilor de succes.

9. Îi deranjează succesul celorlalți

E nevoie de un caracter puternic pentru a fi cu adevărat bucuros și încântat de succesul celorlalți. Oamenii puternici au această abilitate și nu devin geloși atunci când alții au succes.

10. Se dau bătuți după ce eșuează

Fiecare eșec este o șansă de îmbunătățire. Chiar și cei mai mari antreprenori sunt dispuși să admită că eforturile lor inițiale au adus multe eșecuri. Oamenii puternici sunt dispuși să eșueze, atât timp cât experiența lor de învățare din fiecare eșec îi poate aduce mai aproape de obiectivele lor.

11. Le e teamă să stea singuri

Oamenii puternici se bucură de timpul petrecut singuri și chiar îl prețuiesc. Folosesc acest timp pentru a reflecta, a face planuri și a fi productivi. Mai important, ei nu depind de alții pentru a fi fericiți.

12. Consideră că lumea le datorează ceva

În special în situația economică actuală, executivii și angajații realizează că lumea nu le datorează un salariu, un pachet de beneficii și o viață confortabilă, indiferent de pregătire și educație. Oamenii puternici sunt pregătiți să muncească și să aibă succes pe propriile merite în oricare etapă a jocului.

13. Așteaptă rezultate imediate

Indiferent dacă este un plan de exerciții fizice, un regim nutritiv sau lansarea unei afaceri, oamenii puternici nu așteaptă rezultate imediate. Ei își folosesc energia și timpul în doze măsurate și se bucură de fiecare eveniment important și de fiecare succes.