FacebookTwitterLinkedIn

În urmă cu mai bine de 1000 de ani, oamenii părăseau rareori satul în care văzuseră lumina zilei, iar de călătorii de plăcere nici nu putea fi vorba. Călătoreau negustorii, pelerinii sau artiștii ambulanți – toți aceștia aveau nevoie de un loc unde să înnopteze și să se relaxeze. În anul 705 d.Hr., împăratul Tenchi, cel de-al 38-lea suveran al Japoniei, a avut ideea de a investi într-un loc în care oamenii să poposească peste noapte și să se trateze de diferite afecțiuni. În timp, hanul a devenit un loc favorit al călătorilor japonezi, aceștia fiind atrași în special de izvoarele naturale cu efect terapeutic, dar și de peisajele care îți taie răsuflarea.
Un lucru absolut impresionant este că, de la înfiinţarea sa şi până în zilele noastre, administrarea hanului devenit apoi hotel a rămas în mâinile familiei fondatoare. Nu mai puţin de 52 de generaţii s-au ocupat până acum de cel mai vechi hotel din lume.
Cât privește arhitectura, hotelul Nishiyama Onsen Keiunkan este construit din lemn și piatră, în stil japonez tradițional. Și, în ciuda proceselor de extindere și renovare suferite de-a lungul timpului, clădirea a reușit să-și păstreze simplitatea și aerul primitor.
Locul reprezintă și acum o destinaţie căutată de turiștii care doresc un loc istoric care să le ofere tratament şi relaxare într-un cadru natural. Un motiv în plus ar fi faptul că izvorul termal de lângă hotel este pe cale să fie certificat de Guinees Book of Records drept „Izvorul de apă termală cu cel mai mare debit din lume”  – 1000 de litri pe minut.