Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Cel mai nou miliardar britanic s-a îmbogățit pornind o afacere cu DVD-uri

Britanicul Matthew Moulding se află printre cei mai bogați oameni ai lumii, acesta fiind cofondatorul THG Holdings Ltd., operator de comerț electronic listat la bursă.  
 aboneaza-te
avere bani bogati

Acțiunile THG Holdings Ltd. au crescut cu 25% de la debutul său pe bursă, după ce compania a strâns 1,9 miliarde de lire sterline (2,4 miliarde de dolari) din iunie 2017. Miza Moulding a fost de aproximativ 2 miliarde de dolari la ultima închidere.

Aceasta este o rară apariție a unei averi majore din tehnologie în Marea Britanie. În timp ce la nivel global pandemia de coronavirus a alimentat bogăția antreprenorilor din comerțul electronic, videoconferințe și jocuri online, sectorul a rămas relativ liniștit în Marea Britanie. Aici topul este dominat de industriași și proprietari de terenuri, precum Jim Ratcliffe și Hugh Grosvenor.

A vândut CD-uri și DVD-uri la începuturi

Molding, în vârstă de 48 de ani, a studiat economia industrială la Universitatea din Nottingham, s-a calificat drept contabil și a lucrat pentru miliardarul britanic John Caudwell înainte de a înființa The Hut Group – așa cum era cunoscut anterior THG – în 2004, alături de John Gallemore, directorul financiar al companiei. Au început să vândă CD-uri și DVD-uri, dar acum dețin o companie care operează site-uri web, inclusiv Coggles.com și Myprotein.com, care vând produse de înfrumusețare și nutriție.

Compania este evaluată la 6,1 miliarde de lire sterline după ce a oferit aproximativ 376 milioane de acțiuni – sau 35% din operatorul de comerț electronic – la câte 5 lire sterline fiecare.

Molding deține aproximativ un sfert din compania din Manchester, Marea Britanie, ale cărei venituri au crescut cu 36%, până la 675,6 milioane de lire sterline în cele șase luni până la 30 iunie. El controlează o participație la o firmă de investiții care a vândut 54 de milioane de lire sterline de acțiuni la IPO. În plus, compania a transferat proprietatea asupra unor antrepozite, două hoteluri tip boutique și un club de țară și spa către antreprenor înainte de listare, conform prospectului său.

„Până acum a fost o călătorie plină de viață, mai ales în primii ani”, a spus Molding într-o postare pe Instagram în iulie. „Din fericire, atât computerele, cât și propriile noastre site-uri web au parcurs un drum foarte lung din 2004.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii