Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

Cel mai mic film din lume a fost realizat cu ajutorul atomilor

film_IBM.jpg
Compania americană IBM Research a realizat recent cel mai mic film din lume, utilizând atomi pe post de actori.

Cercetătorii IBM au anunţat şi prezentat la începutul acestei luni „cel mai mic film din lume”, realizat cu ajutorul celui mai mic element cunoscut din univers: atomul. Filmul, denumit „A Boy and His Atom” („Un Băiat şi Atomul Său”), utilizează mii de atomi plasaţi cu precizie pentru a crea aproape 250 de cadre de acţiune. stop-motion. Acesta a fost inclus în Guiness World Records, primind titlul de ''cel mai mic film din istorie''. 

''A Boy and His Atom” surprinde un personaj – Atom, care se împrieteneşte cu cel mai mic element din univers: atomul. Filmul ilustrează aventura celor doi; acesta include un dans, un joc şi o săritură de pe trambulină. Având o coloană sonoră dinamică, filmul reprezintă o modalitate unică de a transpune ştiinţa în afara comunităţii de cercetare, fiind o metodă pedagogică alternativă. Cei care doresc să vizioneze pelicula o pot face la http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/40970.wss.

„În cadrul IBM, cercetătorii nu doar citesc despre ştiinţă, ci o şi realizează. Acest film este un mod distractiv de a împărtăşi oamenilor elemente la scară atomică, în timp ce se pot realiza dialoguri cu studenţii şi alte persoane, despre noile frontiere ale matematicii şi ştiinţei'', au declarat cei de la IBM.

 
Pentru realizarea acestui film, oamenii de ştiinţă au creat imagini ale atomilor aranjate individual, rezultând 242 de cadre unice. 

Realizarea celui mai mic film din lume nu este un domeniu cu totul nou pentru IBM, care investeşte de peste un secol în cercetarea ştiinţifică pentru a dezvolta tehnica de calcul. Pe parcursul deceniilor, oamenii de ştiinţă din cadrul IBM Research au studiat materialele la scară nanometrică pentru a explora limitele de stocare a datelor. 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii