FacebookTwitterLinkedIn

Compania chineză a încheiat un parteneriat de exclusivitate pentru piaţa locală cu distribuitorul român şi estimează pentru primul an o cifră de afaceri de aproximativ 2 milioane de euro.

“Suntem mândri că am reuşit să convingem unul din cei mai importanţi jucători la nivel internaţional pe piaţa produselor de iluminat, să ne acorde exclusivitate pentru piaîa din România”, a declarat Cosmin State, managing director Spin Com-Exim.

Produsele NVC Lighting urmează să fie distribuite la nivel local atât către partenerii Spin Com-Exim, cât şi către lanţurile de retail. Spin Com-Exim intenţionează să pătrundă şi pe piaţa ansamblurilor imobiliare datorită avantajului asigurat de către gama diversificată de produse pe care o distribuie.

“Studiile noastre arată că cererea pentru sursele de iluminat pe LED a avut o creştere constantă în 2013 pe piaţa locală. Spin Com-exim vine astfel în întâmpinarea nevoilor pieţei pentru toate segmentele de consumatori, oferindu-le nu doar lămpi tradiţionale, ci şi cele pe LED, produse de către NVC Ligthing”, a completat Cosmin State.

NVC Lighting produce corpuri şi surse de iluminat pentru diferite segmente de piaţă, precum: consumatori domestici, clădiri de birouri, săli de conferinţă, fabrici şi alte clădiri care au nevoie de surse de iluminat industriale, instituţii din domeniul securităţii şi arhitecti care dezvoltă proiecte care solicită corpuri şi surse de iluminat speciale.

Compania chineză NVC Lighting, fondată în 1998,  este listată în prezent la bursa din Hong Kong cu o cifră de afaceri anuală de aproximativ un miliard de euro şi este cel mai mare producător de corpuri de iluminat din China, deţinând cea mai mare cotă din piaţa asiatică, conform datelor Goldman Sachs Group Inc. Compania se afla într-un proces de exapansiune la nivel mondial, acaparând deja pieţe precum Australia, India, Turcia sau Africa de Sud. Totodată, compania are o subisidiara şi în Marea Britanie, NVC Lighting Ltd, cu o cotă importantă de piaţă, datorită pătrunderii pe segmentul retail.

Fabricile deţinute de compania chineză totalizează aproximativ 700.000 metri pătraţi, iar acestea se află în mai multe regiuni ale Chinei cum ar fi Huizhou, Ningbo, Chongqing si Shanghai. NVC Lighting are peste 300.000 angajaţi şi o reţea de peste 3.000 de distribuitori locali.