Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Burse |
|

Cel mai mare crah din timpurile noastre

Expertul financiar Harry Dent este de părere că piețele financiare din Statele Unite se îndreaptă către o prăbușire similară cu cea din Marea Criză a anului 1929 și avertizează că e posibilă chiar și o cădere de 80-90% a acțiunilor.
 aboneaza-te
Harry Dent

„Ultima bulă majoră la nivel global s-a întâmplat între 1925 și 1929. Aceste bule se produc o dată în viață, într-un ciclu de 90 de ani”, a spus Harry Dent, fondatorul firmei Dent Research și editor al newsletterului Economy and Markets, citat de Business Insider.

Prognoza lui Dent se bazează pe un cumul de forțe negative, care includ nivelul exorbitant al datoriei corporative, anii de politică monetară permisivă (ca și în anii ‚20), eficacitatea diminuată a băncii centrale, îmbătrânirea populației și supraevaluările acțiunilor și ale portofoliilor imobiliare.

De altfel, mai mulți experți financiari declaraseră deja că nivelul record al datoriei corporative americane (circa 10 trilioane de dolari) ar afecta sever companiile în cazul unei recesiuni, când cererea pentru produsele acestora ar scădea, potrivit Business Insider.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii