Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Cel mai mare conglomerat din industria chimică face publice amprentele de carbon ale produselor sale

Concernul german BASF a anunțat că va calcula amprenta de dioxid de carbon pentru toate produsele aflate în portofoliul său, informațiile urmând să fie disponibile pentru toți clienții companiei.
 aboneaza-te
Kohlenstoffmanagement: Neue Katalysatoren für saubere Olefine / Carbon Management: New Catalysts for Clean Olefins

Mai exact, BASF va oferi clienților săi întreaga valoare a emisiilor de dioxid de carbon care este calculată din momentul în care se achiziționează substanța brută și câtă energie se consumă în procesul de fabricație, până în momentul în care produsul părăsește poarta fabricii. „Prin stabilirea amprentei de carbon, vom arăta o mai mare transparență în relație cu toți partenerii și clienții noștri. Asta ne va ajuta, pe viitor, să dezvoltăm planuri sustenabile împreună cu aceștia, prin care să reducem nivelul de poluare pe tot lanțul de producție și distribuție”, susține dr. Martin Brudermüller, președinte al consiliului de conducere al BASF SE.
În realitate, BASF are în vedere această situație de foarte mult timp, dacă luăm în calcul faptul că, începând cu anul 2007, compania germană a început să calculeze PCF-ul (Product Carbon Footprint) pentru toate gamele sale de produse. Acum, însă, specialiștii BASF au pus la punct un program software cu ajutorul căruia se vor putea calcula respectivii indici. Procesul de calcul a început deja și este de așteptat să se încheie la finalul anului viitor.
Începând din acest an, BASF oferă clienților săi primele cantități de substanțe care au la bază un plastic reciclat, folosit ca materie brută încă de la începutul lanțului de producție. Specialiștii companiei garantează că se respectă toate standardele de calitate, însă poluarea generată în timpul procesului de fabricație este mult redusă.
BASF are, în prezent, peste 117.000 de angajați la nivel global și este reprezentată, direct sau prin parteneri, în aproape toate țările din lume. În 2019, concernul cu sediul central în orașul german Ludwigshafen a avut o cifră de afaceri de 59 de miliarde de euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii