FacebookTwitterLinkedIn

Vitol Group, o companie fondată acum 50 de ani în Olanda și care a tranzacționat peste 8 milioane de barili de petrol și produse petroliere pe zi în 2019, dorește să-și diversifice afacerea și în alte domenii, pe măsură ce lumea se îndreaptă spre combustibili mai ecologici, relatează Bloomberg.

Noul proiect al companiei se numește Vava Cars și dorește să devină „cea mai de încredere platformă de tranzacții auto din lume”, potrivit descrierii companiei pe site-ul său web.

„Noul nostru serviciu revoluționar elimină problemele tranzacționării vehiculelor la mâna a doua și le permite consumatorilor să vândă și dealerilor să cumpere cu încredere. Suntem viitorul vânzării și cumpărării de mașini second-hand”, spune Vava pe pagina sa de LinkedIn.

Investiții verzi

Vava a anunțat o serie de posturi libere pentru sediul din Londra, printre care un director financiar și un director de produs.

Mai mult, Vitol are acces la capitaluri ieftine pentru a cumpăra mașini second-hand, deoarece cei mai mari comercianți de petrol din lume depind de miliarde de dolari în împrumuturi bancare pentru a-și finanța operațiunile de zi cu zi.

Compania are investiții în domeniul eolian, recent consolidându-și activitatea de tranzacționare a energiei electrice. De asemenea, grupul a dezvoltat o altă companie care transformă plasticul în motorină, dar și alte proiecte cu combustibili alternativi.