Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Cel mai bun spectacol premiat la Gala UNITER 2015: „De vânzare”, de Gianina Cărbunariu, montat la Teatrul Odeon din Bucureşti

Premiile UNITER au fost decernate aseară, la Teatrul Naţional din Bucureşti, fiind prezentate de Ion Caramitru, președintele UNITER.
UNITER

Premiul pentru cel mai bun spectacol al anului trecut a revenit montării „De vânzare”, în regia tinerei regizoare Gianina Cărbunariu. Distincția a fost primită de Dorina Lazăr, directoarea Teatrului Odeon, din partea ministrului Culturii Ionuț Vulpescu.

Premiul pentru cel mai bun rol masculin principial a revenit actorului Vlad Ivanov, pentru rolurile din spectacolul „Omul cel bun din Seciuan”, Teatrul Bulandra Bucureşti.

Regizorul Victor Ioan Frunză a obținut premiul pentru cel mai bun regizor, pentru spectacolul „Mobilă şi durere”, montat la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” Bucureşti.

Consilierul prezidenţial pentru cultură Sergiu Nistor a anunţat pe scena Galei că preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, luni, decretul de decorare a Uniunii Teatrale din România (UNITER) cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, categoria D – „Arta spectacolului”. În acest an, UNITER a împlinit 25 de ani de la înființare.

Alte premii acordate la Gala UNITER 2015:

Cel mai bun scenograf – Adriana Grand pentru scenografia spectacolului „Mobilă şi durere”, Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” Bucureşti;

Cea mai bună actriţă în rol principal – Anca Hanu pentru rolul Amalia din spectacolul „Amalia respiră adânc”, Teatrul Naţional Cluj-Napoca;

Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic – Attila Vizauer, pentru montarea „Henric al V-lea” de William Shakespare, la Societatea Română de Radiodifuziune.

Cel mai bun actor în rol secundar – Mihai Călin pentru rolul Caliban din spectacolul „Furtuna”, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii