Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Cel mai bogat om din Rusia în dialog cu președintele Vladimir Putin după dezastrul din Arctica

Vladimir Potanin, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a purtat o discuție cu președintele Rusiei Vladimir Putin, la scurt timp după o deversare care amenința să devină una dintre cele mai grave dezastre ale Rusiei în Arctica.
 aboneaza-te
nornickel

Miliardarul a fost pe punctul de a primi o lovitură verbală de la Vladimir Putin în fața întregii națiuni. Transmia live trebuia să sublinieze sărbătoarea Zilei Ecologistului. Așadar, o astfel de mustrare în public i-ar fi afectat imaginea lui Vladimir Potanin, informează Bloomberg.

Pe 29 mai, Nornickel, compania lui Potanin a ajuns în toate publicațiile lumii pentru scurgerea de 150.000 de barili de motorină într-un ecosistem arctic deteriorat. Accidentul, declanșat din cauza deverserării combustibilului dintr-un rezorvor vechi al companiei, a declanșat o vară neobișnuită în Siberia, cu călduri record, incendii și topirea permafrostului. Liderul rus s-a arătat nemulțumit.

Vladimir Putin a declarat că dacă compania ar fi înlocuit doar rezervorul care s-a scurs, atunci „nu ar exista daune provocate mediului și compania nu ar trebui să suporte astfel de costuri”.Paguba pentru poluarea zonei de către compania Nornickel a fost evaluată la 2 miliarde dolari.

Regiunea Arctica se încălzește cu o viteză mai mare decât cea estimată de specialiști, încălzirea fiind de peste două ori mai rapidă decât media globală. Poluarea din această zonă a grăbit efectul devastator al încălzirii globale.

Vladimir Potanin recunoaște că președintele Vladimir Putin a avut dreptate, dar explică faptul că a calculat greșit riscurile și a subestimat rapiditatea cu care se topește permafrostul. Permafrostul înghețat de mii de ani se dezgheață acum odată cu creșterea temperaturilor arctice. În timp ce toate companiile și orașele construite pe sol înghețat sunt afectate, compania Nornickel este, de asemenea, într-o situație vulnerabilă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii