FacebookTwitterLinkedIn

Forbes CEE Forum 2017 – Leadership pentru următorii 100 de ani

IKEA a încheiat procesul de selecție pentru principalul constructor al celui de-al doilea magazin al său din țara noastră pe 6 septembrie 2017. Investiția în acesta este de aproximativ 80 de milioane de euro, pentru o suprafață de peste 37.000 de metri pătrați, unde vor lucra aproximativ 300 de persoane.

Procesul de precalificare pentru licitație a implicat peste 250 de companii și furnizori, acoperind în totalitate piața construcțiilor din România. În licitația pentru construcția magazinului IKEA Pallady, s-au precalificat 19 companii de construcții și, după patru runde de negocieri, au rămas doi dintre cei mai competitivi ofertanți.

Constructorul finalist a fost ales pe baza unor criterii foarte clare, precum: abilitatea de a finaliza proiectul la timp, echipa, managementul, colaborările anterioare, stabilitatea financiară din ultimii cinci ani, cea mai bună soluție tehnică de calitate și prețul competitiv. Alte aspecte extrem de importante au fost referințele corespunzătoare ale contractantului și îndeplinirea tuturor condițiilor și cerințelor IKEA, specificate în politica de afaceri globală a IKEA, care se referă și la dezvoltarea sustenabilă și la modul responsabil și etic de a face afaceri”, au spus reprezentanții retailerul suedez.

Ikea mai are un pas până la începerea construcției noului magazin din București, de 80 de milioane de euro

Lucrările vor începe imediat ce vor fi îndeplinite toate condițiile pentru construcție. Contractorii selectați vor începe construcția imediat ce vor fi obținute toate autorizațiile necesare.

Încheierea construcției este planificată să aibă loc într-un an de la începerea acesteia. Obiectivul este deschiderea magazinului IKEA de pe Bulevardul Pallady înainte de finalul anului viitor.

„În acest moment, ne bucurăm să anunțăm că în această săptămână am obținut Autorizația de Construire pentru amenajare și sistematizare teren și împrejmuire provizorie emisă de Primăria Sectorului 3. Am obținut deja 24 de avize și acorduri și așteptăm obținerea ultimelor două avize necesare: unul din partea Direcției Administrației Domeniului Public Sector 3 și altul de la Brigada de Poliție Rutieră. După emiterea acestora, documentația pentru obținerea Autorizației de Construire a magazinului IKEA va fi depusă. Suntem încrezători că, prin sprijinul și buna colaborare pe care am avut-o până acum cu Primăria Sectorului 3, cu Primăria Generală a Capitalei și cu toate autoritățile relevante implicate, vom finaliza cu siguranță acest proces și că vom obține avizele necesare, în cel mai scurt timp posibil. Ne dorim ca acest lucru să se întâmple cât mai curând, deoarece numai atunci vom putea solicita Autorizația de Construire pentru noul magazin, când vor fi îndeplinite toate condițiile prealabile pentru construirea magazinului”, declară Vladislav Lalić, Property and Expansion Manager al IKEA South-East Europe.

Recrutarea angajaților pentru noul magazin este planificată să înceapă cu aproximativ un an înainte de deschiderea magazinului, așa cum se întâmplă de obicei în cazul proiectelor IKEA similare.

Forbes CEE Forum 2017 – Leadership pentru următorii 100 de ani