Cautare
, Contributor

Antreprenori |
|

Cei mai tineri miliardari din Forbes 400: 11 au sub 40 de ani

În fiecare an, Forbes calculează suma netă de bani a fiecărui american milionar pentru a vedea cine va face parte din lista exclusivă Forbes 400. Dar 11 membri ai acestui club sunt mai norocoşi decât ceilalţi: sunt sănătoşi, nu au chelie şi au mulţi, mulţi ani să-şi cheltuiască averea.
Dustin Moskovitz

Anul acesta, sunt 11 americani miliardari sub vârsta de 40 de ani pe listă. Cel mai tânăr membru al Forbes 400 este cofondatorul Facebook, Dustin Moskovitz (foto).  El şi-a pierdut drepturile de cel mai tânăr miliardar al ţării în vara aceasta, când Snapchat a mărit sumele ce evaluau aplicaţia de photo sharing la 10 miliarde de dolari. Acum Evan Spiegel, în vârstă de 24 de ani, deţine acest titlu, dar cu o sumă netă de 1,5 milirade de dolari, ratează la limită intrarea în Forbes 400.

Moskovitz este doar cu 8 zile mai tânăr decât fostul său coleg de cameră de la Harvard, Mark Zuckerberg, care este al doilea cel mai tânăr membru al listei. CEO-ul Facebook are o avere estimată la 34 de miliarde de dolari, crescând de la cele 19 miliarde de dolari de anul trecut, fapt ce îl face persoana cu cel mai mare  câştig al anului. La doar 30 de ani, este a 11-a cea mai bogată persoană din America-şi cel mai înstărit sub 40 de ani.

Aproape de Zuckerberg este şi nou-venita Elizabeth Holmes, de asemenea în vârstă de 30 de ani, dar născută în februarie, care a intrat în top anul acesta graţie companiei sale de testare a sângelui, Theranos. Holmes a fondat Palo Alto, California- a pus bazele companiei cu banii strânşi pentru colegiu şi se spune că a strâns peste 400 de miliarde de dolari, estimând astfel compania în vârstă de 10 ani la 9 miliarde de dolari. Încă  două persoane care se încadrează în Forbes 400 şi au sub 40 de ani sunt Jan  Koum, în vârstă de 38 de ani care deţine 7,6 miliarde de dolari şi cofondatorul Uber, Travis Kalanick, având tot 38 de ani, care are o avere de 3 miliarde de dolari mulţumită companiei sale de transport.

Nefiind o surpriză, copiii talentaţi din Silicon Valley domină incubatorul. Sean Parker, cofondatorul Napster şi CEO-ul Facebook are  34 de ani, în timp ce Jack Dorsey, cofondatorul Twitter şi CEO-ul Square, este în vârstă de 37 de ani. Robert Pera, patronul reţelei wireless şi a Memphis Grizzlies, în vârstă de 36 de ani, are o avere de 2,8 miliarde de dolari, întemeiată prin Ubiquiti Networks, în timp ce Nick Woodman, realizatorul camerei GoPro în vârstă de 39 de ani, are o avere estimată la 3,9 miliarde de dolari. În termeni de procentaj, Woodman este persoana cu cel mai mare câştig, având o creştere de 200% a averii sale de anul trecut, până la 3,9 miliarde de dolari. GoPro a devenit public în iunie; bursa a atras tot mai mulţi oameni să cumpere camere GoPro, pe care le legau de biciclete, pe căştile de motocicletă, plăci de surf, echipament de scuba diving şi altele.

Chiar şi în afara tehnologiei poţi face avere – sau o poţi moşteni. Scott Duncan, cu o avere estimată la 7 miliarde de dolari şi în vârstă de 31 de ani, este unul dintre cei 4 fraţi miliardari. Aceştia au primit drept moştenire de la tatăl lor, Dan Duncan, o reţea de conducte folosită în distribuţia energiei. În timp ce managerii oragnizatiilor care prezintă un grad de risc au fost prezenţi în anii trecuţi în Forbes 400, anul acesta doar Chase Coleman în vârstă de 39 de ani reuşeşte acest lucru. Compania sa, Tiger Global Management, are aproximativ 12 miliarde de dolari în bunuri; averea personală a lui Coleman se apropie de 1,9 miliarde de dolari.

În acest an, averea grupului celor mai bogaţi 11 tineri miliardari din America însumează 78,5 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă puţin sub 4% din totalul de 2,29 mii de miliarde de dolari al tuturor celor din Forbes 400.  

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii