Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Modă |
|

Cei mai scumpi sneakers vânduți vreodată la licitații

Uneori pantofii sport pot fi extrem de scumpi. Valoarea unei perechi de sneakers este dată de istoria din spatele lor sau de faptul că au fost lansați pe piață în ediții limitate. Colecționarii îi cumpără la mâna a doua, drept urmare piața de second-hand a fost estimată, în 2019, la două miliarde de dolari.
 aboneaza-te
Michael Jordan

Publicația Business Insider împreună cu Guiness Book World of Records a făcut o listă a celor mai scumpi pantofi sport vânduți, de-a lungul timpului, în cadrul licitațiilor. Mai jos, o listă descrescătoare, de la cei mai scumpi, la cei mai ieftini.

2020: Nike Air Jordan 1s – 560.000 de dolari

În luna mai, casa Sotheby’s a scos la licitație o pereche de sneakers Nike Air Jordan 1s, purtați de Michael Jordan în 1985. Perechea de încălțări a fost vândută, online, pentru suma de 560.000 de dolari. Pantoful drept are semnătura lui Jordan cu marker permanent. Sunt cei mai scumpi pantofi sport vânduți vreodată în lume.

2019: Nike Waffle Racing Flat “Moon Shoe” 437.500 de dolari

În iulie 2019, casa Sotheby’s a scos la licitație o pereche de sneakers Nike Waffle Racing Flat “Moon Shoe” pentru nici mai mult nici mai mult, nici mai puțin decât 437.500 de dolari. Pantofii erau nepurtați și au fost lucrați manual de Bill Bowerman, cofondatorul Nike.

2016: Nike Mag self-lacing trainers – 200.000 de dolari

În noiembrie 2016, Fundația Michael J. Fox a vândut o pereche de pantofi sport Nike Mag self-lacing. S-au vândut pentru suma de 200.000 de dolari, iar sursa de inspirație pentru crearea lor a fost o pereche de încălțări din filmul „Back to the Future Part II”, din 1989.

2013: Nike Air Jordan 12 – 104.765 de dolari

Se pare că și cei mai ieftini sneakers i-au aparținut tot baschetbalistului Michael Jordan. În decembrie 2013, o pereche de pantofi de baschet Nike Air Jordan 12 a fost vândută de către un fost băiat de mingi, care i-a primit de la Jordan, după așa-numitul “flu game” din 1997. Deși Jordan era foarte răcit, a încheiat meciul marcând 38 de puncte. Pantofii sunt semnați de Jordan și au fost purtați în perioada în care marele baschetbalist a jucat la Chicago Bulls. S-au vândut pentru suma de 104.765 dolari unui cumpărător neidentificat.

Foto: Profimedia

Sursă: www.businessinsider.com

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii