FacebookTwitterLinkedIn

Românii au realizat 5,3 milioane de tranzacţii în străinătate cu carduri Visa emise în România în anul 2013, dintre care o treime doar în cel de al treilea trimestru. În total, deţinătorii de carduri Visa din Europa au efectuat peste 700 de milioane de tranzacţii la POS în timpul călătoriilor în străinătate anul trecut, mai arată studiul Visa.

Românii au folosit cel mai des cardul în străinătate pentru a plăti serviciile de cazare (în special hoteluri), îmbrăcăminte şi carburant, în timp ce europenii au plătit cel mai des cu cardul în supermarket-uri, în sectorul divertismentului, magazine, restaurante şi servicii turistice în general. Cele mai populare destinaţii pentru români în 2013 au fost Italia, Franţa, Germania şi Marea Britanie, care au reprezentat 44% din totalul cheltuielilor pe cardurile Visa anul trecut. Spre deosebire de români, destinaţiile preferate de europeni au fost Spania, Franța, SUA, Marea Britanie, Suedia și Italia.

Perioada de vârf cu cele mai mari cheltuieli, aproape o treime din tot anul 2013, a fost în lunile estivale – iulie, august şi septembrie.

Cele mai mari creşteri în ceea ce priveşte cheltuielile cu cardurile Visa în sectorul turismului s-au înregistrat pentru următoarele coridoare: Marea Britanie – Spania (+ 12%); Marea Britanie – Franța (+ 11%); Franța – Italia (+ 11%); Germania – SUA (+10%); Franța – Spania (+10%); Norvegia – Suedia (+10%).