FacebookTwitterLinkedIn

Deși copiii sud-coreeni trăiesc în general într-un confort material ridicat, presiunea școlară mare la care sunt supuși ar putea justifica insatisfacția lor.

Studiul a fost realizat de cercetători din universități din Germania, Israel, Anglia și Spania între 2013 și 2014 și a încercat să răspundă la întrebarea: în ce țări trăiesc cei mai fericiți copii? Rezultatele au arătat că cei mai mulțumiți sunt copiii turci, români și columbieni.

Copiii au fost chestionați în privința mai multor aspecte: familia, timpul petrecut acasă, prieteniile, școala, banii și bunurile materiale. Copiii din nordul Europei sunt cei mai nemulțumiți de cum arată și au cea mai mică încredere în ei înșiși. Fetele îndeosebi au probleme legate de aspectul lor fizic. Tinerii africani sunt cei mai mulțumiți de viața lor școlară.

Cercetătorii au menționat și marile diferențe în privința informării despre drepturile copilului. De exemplu, 77% dintre micii norvegieni spun că își cunosc drepturile, față de numai 36% în Anglia. Autorii studiului au mai constatat că, în funcție de țara în care locuiesc, copiii își petrec timpul foarte diferit. Dacă în Polonia și Estonia petrec mult timp făcându-și temele, în Norvegia și Israel fac cel mai mult sport, încheie 7sur7.be, preluat de AGERPRES.

Studiu a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 53.000 de copii cu vârste cuprinse între de 10-12 ani.