Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Topuri |
|

Sportivii cel mai bine plătiţi din lume

Ediţia americană a Forbes a alcătuit un top al sportivilor cel mai bine plătiţi din lume, bazat pe veniturile încasate de aceştia în ultimele 12 luni.
 aboneaza-te
4. Lionel Messi

Sportivii cel mai bine plătiţi din lume au câştigat 2,75 miliarde de dolari în ultimele 12 luni, cu 5% mai mult decât anul trecut. Creşterea veniturilor pentru sportivii de elită este o  urmare a exploziei drepturilor pe transmisiile TV.

Salariile şi premiile au crescut cu 9%, în schimb, sponsorizările au scăzut, deoarece unele companii gândesc acum de două ori înainte de a da bani, mai ales din cauza scandalurilor de tipul Tiger Woods şi Lance Armstrong (acuzat de dopaj).  Suma minimă din top este de 17,3 milioane de dolari, mai mare cu aproximativ 1 milion decât anul trecut. Cei o sută de sportivi provin din 10 sporturi diferite, cu basketul în frunte (27 de jucători), urmat de fotbal american (17) şi fotbal (15). Pentru al treilea an consecutiv, nu sunt jucători de hockey printre 100 cei mai bine plătiţi sportivi.

Topul include doar sportivii activi în ultimele 12 luni, deşi ei continuă să aibă venituri şi după retragere. Cei mai bogaţi 12 „pensionari” au realizat în 2013 nu mai puţin de 332 de milioane de dolari. Michael Jordan, de exemplu, a câştigat 90 de milioane de dolari anul trecut. Nike este principala lui sursă de venit, dar nu numai a lui –brandul are contracte cu cel puţin 48 dintre sportivii din top, iar sumele variază între 10.000 de dolari şi 20 de milioane pe an (ca în cazul Tiger Woods). Dintre toti, Cristiano Ronaldo are cea mai extinsă prezenţă în social media, cu 83 de milioane de fani pe Facebook şi Twitter.

Adidas şi subsidiara sa Reebok sponsorizează 14 sportivi, Pepsi cel puţin 20, iar Samsung contribuie la veniturile a opt dintre cei mai bogaţi sportivi din lume.

 Vezi aici o galerie foto cu primii 10 cel mai bine plătiţi sportivi

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii