FacebookTwitterLinkedIn

Veniturile forbaliștilor au fost calculate de „France Football” pe baza salariilor, bonusurilor şi contractelor de publicitate. Interesant este de remarcat faptul că în top 10 se află câte doi fotbaliști de la FC Barcelona, Manchester United, Paris Saint-Germain și Real Madrid, și câte unul de la Bayern München și Manchester City. În această ierarhie nu se află niciun jucător al unei echipe din Italia.

De asemenea, topul celor mai bogați fotbaliști conține numai puțin de 8 atacanți, excepții fiind brazilianul Thiago Silva, fundașul lui Paris Saint-Germain, și Gareth Bale, mijlocașul ofensiv de la Real Madrid. După aceeași procedură, au fost calculate și veniturile antrenorilor. Pe primul loc se află Jose Mourinho (Chelsea Londra), cu venituri de 18 milioane de euro în 2014, fiind urmat de Carlo Ancelotti (Real Madrid), cu 15,5 milioane de euro, și Josep Guardiola (Bayern Munchen), cu 15,2 milioane de euro.

În acest clasamanet apar și antrenori de la echipe mai puțin celebre: Andre Villas-Boas (Zenit Sankt Petersburg), cu 8,5 milioane de euro și Sven-Goran Eriksson (Shanghai SIPG), cu venituri de 8 milioane de euro.