FacebookTwitterLinkedIn

Barnard Arnault, cel mai bogat om din Franța și CEO-ul Grupului LVMH, care deține brandurile Louis Vuitton, Christian Dior și Ghivenchy, a anunțat că va dona 200 de milioane de euro pentru restaurarea Catedralei Notre Dame și că va pune la dispoziția autorităților expertiza şi resursele arhitecturale şi de design pe care le are Grupul LVMH, potrivit CNN.

De asemenea, Francois-Henri Pinault, preşedinte şi CEO al grupului Kering care deţine brandul Gucci, şi tatăl său, Francois Pinault, au promis că vor dona 100 de milioane de euro„pentru a participa la efortul care va fi necesar pentru reconstrucţia completă a Notre-Dame”.

“Această tragedie îi afectează pe toți cetățenii francezi și nu numai. Confruntați cu această tragedie, cu toții ne dorim să redăm viață acestei bijuterii a patrimoniului nostru spiritual cât mai curând posibil”, a transmis familia Pinault.

Și președintele Franței, Emmanuel Macron, a promis că va reconstrui Catedrala din centrul Parisului, după ce incendiul care a izbucnit luni seara a afectat serios monumentul vechi de peste 800 de ani.

Autoritățile nu au stabilit cauza producerii incendiului, însă Notre-Dame era era supusă unor lucrăre de restaurare, despre care pompierii consideră că ar putea avea legătură cu izbucnirea incendiului.