Cautare
, Contributor

Uncategorized |
|

Cei 5 pași pentru a atrage tinere talente în compania ta

Să ai cei mai buni oameni în cele mai bune poziții făcând cele mai bune lucruri este una dintre cele patru decizii cheie pentru a-ți crește afacerea. Într-un articol scris de Verne Harnish și publicat în ediția americană a Fortune Magazine, acesta vorbește despre cum să atragi și să păstrezi tinerele talente. Cei cinci pași se bazează mai mult pe exemple care să te ghideze în acest proces.
verne-closeup

1. Cum să atragi sute de aplicanți? Multor directori generali, atunci când vor să angajeze tinere talente, li se pare dificil să se lupte cu Facebook și Apple care folosesc tehnici inovative pentru a atrage cei mai buni candidați la târgurile de carieră, spune Verne Harnish. El dă exemplul unei companii care a împărțit prin universități tatuaje temporare „Lucky 13” a căror semnificație consta în faptul că firma respectivă va angaja 13 oameni în 2013. Care a fost rezultatul? Compania a primit 1.500 de aplicații ale candidaților din universități precum Stanford și MIT.

Citește și sfaturile lui Christo Popov , speaker în cadrul Growth Summit, despre CUM POŢI SĂ ÎŢI TRANSFORMI FIRMA ÎNTR-UN LIDER DE PIAŢĂ

2. Little in Charlotte, firmă de consultanță arhitecturală, primea foarte multe aplicații pentru pozițiile de entry-level, iar criteriul după care erau selectați viitorii angajați pentru a se potrivi mediului consta în „amuzanți, deschiși și care să aibă cultura colaborării”. Prin urmare, directorul național de inginderie, Jeff Riman, căuta în cv-uri semne care dovedeau implicarea în acțiuni sociale, calitățile de leadership – în frății sau echipe sportive.

Citeşte lecţiile lui Ari Meisel, speaker în cadrul Growth Summit, despre cum poţi să îţi eficientizezi timpul.

3. Nu este tocmai ușor să evaluezi tinerii care nu au lucrat nici măcar o zi în viața lor, zice Harnish, atfel că este de preferat să analizezi semnele care dovedesc că își duc la bun sfârșit munca. De exemplu, Vernon Menard, CEO la Choice Translatin, spune că a reușit să angajeze tinere talente uitându-se la ce au făcut înainte, astfel că unii dintre aceștia au fost freelanceri și obișnuiți să fie plătiți la predarea proiectului, ceea ce i-a făcut să se încadreze perfect în compania sa. „Fiecare dintre cei care fac parte din echipă, trebuie să se autogestioneze”, conchide el.

Citește și sfaturile lui Christo Popov , speaker în cadrul Growth Summit, despre CUM POŢI SĂ ÎŢI TRANSFORMI FIRMA ÎNTR-UN LIDER DE PIAŢĂ

4. O companie din Vestul Mijlociu și-a surprins noul angajat pe o perioadă cuprinsă între doi și trei ani cu o mărire de salariu de 10.000 de dolari. Imediat după ce a primit un salariu decent, angajatul a început să arate că merită fiecare penny pe care firma i-l plătea. Bănuiala lui Harnish este că tânărul va rămâne mai mult de trei ani.

5. Harnish spune că e de preferat să anagajezi un mentor, fiindcă noua generație caută cu orice preț să avanseze, iar compania ta ar fi mult mai atractivă dacă ai avea un consilier care să îi ajute pe tinerii angajați. „Tinerii, după ce termină universitatea, vor să învețe cât de mult pot”, zice Matthew Monahan. Trebuie să aibă dreptate, are 29 de ani.

Verne Harnish este speaker în cadrul GROWTH SUMMIT – Evenimentul la care se întâlnesc liderii companiilor în expansiune și va vorbi în intervalul 14.30 – 16.00  despre “Cum să-ți domini industria”.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii