FacebookTwitterLinkedIn

Autoritățile sanitare din Cehia declară că epidemia de coronavirus este în prezent sub control, în ciuda numărului ridicat de cazuri noi din ultimele zile. Cehii se pregătesc de relaxarea restricțiilor de luni, când se vor redeschide hotelurile, restaurantele, iar regulile de purtarea a măștii vor fi mai blânde.

În Cehia s-au înregistrat 8.757 cazuri de Covid-19 și 306 decese. Numărul total de persoane care au avut nevoie de internare a scăzut la 150 de persoane vineri. Au existat două focare principale,și anume Praga și o mină din estul țării unde s-au raportat 100 de cazuri de îmbolnăviri.

În luna martie, autoritățile cehe au închis granițele și școlile ca măsură de prevenire a răspândirii infecției cu noul virus. În prezent, majoritatea sporturilor și afacerilor din sectorul vânzări și-au reluat activitatea.

De luni, 25 mai, vor fi permise și adunările de maximum 300 persoane și se vor deschide piscinele publice și școlile. Ministrul Sănătății Adam Vojtech a afirmat că relaxarea din 11 mai nu a avut efecte negative, conform Reuters.