FacebookTwitterLinkedIn

Informația a fost transmisă luni, 27 decembrie, printr-un comunicat de presă publicat de Banca Transilvania. Tranzacția de vânzare a companiei Modulo Decortive Solutions către CEECAT Capital a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking a Grupului Financiar Banca Transilvania.

În 2014, CEECAT Capital debutează pe piața românească după ce acesta devine acționar majoritar al Brikston Construction Solutions SA, producător de cărămizi și blocuri ceramice. Investitorul a părăsit România în 2018 după ce acesta și-a vândut participația de 98,3% deținută în cadrul Brikstone către grupul austriac Leier.

Modulo Decorative Solutions este un producător de soluții de placare cu piatră decorativă. Compania a fost achiziționat de Owens Corning/Cultured stone în anul 2006. Potrivit termene.ro,  Modulo este deţinut momentan de grupul american de consultanță și asigurări Valhall LLC  (79,40%) şi de Mihai Gavriş (20,59%), directorul general al Owens Corning România. În urma tranzacției de astăzi, noul acționar majoritar al Modulo Decorative Solutions va fi CEECAT Capital.