FacebookTwitterLinkedIn

Astfel, clienții băncii vor putea efectua operațiuni precum servicii de plata de tip reîncărcare electronică a cartelelor de telefon mobil, încasări contravaloare facturi, rate, taxe și alte servicii.

O preocupare majoră a CEC Bank o reprezintă, în acest moment, adaptarea activității la cerințele tehnice și organizatorice impuse de competiția pe linia digitalizarii. Prin parteneriatul cu SelfPay, banca noastră face un nou pas în această direcție și își automatizează casieriile”, a spus Radu Grațian Ghețea (foto), președintele – director general al CEC Bank.

Primele stații de plata sunt deja instalate și disponibile în rețeaua CEC Bank din București, urmând extinderea la nivel național.

CEC Bank dispune de cea mai extinsă rețea bancară, ce include 1.022 de unități, dintre care 480 sunt situate în mediul rural. Astfel, noile terminale vor fi instalate în 37% din rețeaua băncii.

Parteneriatul încheiat cu CEC Bank face parte din strategia de dezvoltare pe termen mediu și lung a SelfPay. În mod obișnuit, băncile din România fac investiții masive în automatizarea proceselor, instalând, printre altele, roboței sub diverse denumiri și forme care preiau atribuțiile casieriilor. CEC Bank a ales să automatizeze casieriile printr-un parteneriat cu SelfPay. Astfel, celor deja peste 3.000 de stații de plata SelfPay de pe teritoriul întregii țări li se vor adaugă și stațiile de plata CEC Bank”, a menționat Adrian Badea, CEO al SelfPay.

Rețeaua SelfPay cuprinde în prezent 3.000 de stații de plata, amplasate în peste 750 de localități din țară, iar, până la finalul acestui an, va ajunge la 4.000, în creștere cu 38%, față de anul trecut. Aceste stații pot fi găsite în marile rețele de retail, universități, centre comerciale, piețe, benzinării și magazine de proximitate.

Prin stațiile de plata SelfPay se pot face 100 de tipuri de plățile de facturi și de servicii, stațiile fiind disponibile non-stop, indiferent de metodă de plata. Printre aceste servicii sunt: plăți facturi, rovinietă, rate credit, plăți întreținere, reîncărcare eletronică, plăți online, e-money, donații, bilete de tren și bilete la spectacole.