FacebookTwitterLinkedIn

În baza convențiilor de finanțare încheiate cu BEI, CEC Bank a acordat până în prezent peste 200 de credite, atât pentru finanțarea capitalului de lucru, cât și pentru realizarea unor proiecte de investiții cu destinații precum construcția sau achiziționarea de spații comerciale, producție și depozitare, achiziționarea de echipamente industriale, modernizarea unităților de cazare și turism sau producerea de energie verde.

Prin finanțarea din surse BEI, clienții pot accesa produse pentru investiții pe termen mediu și lung, beneficiind dobânzi cu o marjă redusa cu cel puțin 0,5% față de creditele standard, maturități adaptate necesităților de finanțare specifice, posibilitatea susținerii proiectelor cu componentă europeană nerambursabilă, prin co-finanțare și condiții flexibile de obținere a împrumutului.

Cel mai recent acord de finanțare semnat cu BEI prevede și o tranșă dedicată tinerilor. Astfel, se sprijină accesul la finanțare firmelor care au angajat sau intenționează să angajeze tineri cu vârsta până în 25 de ani, sunt deținute/administrate de o persoană tânară, oferă training vocațional tinerilor sau au un acord de cooperare cu instituții de învățamânt pentru angajarea tinerilor.

Prin încheierea acordurilor de finanțare cu BEI, banca noastră facilitează accesul companiilor la finanțarea atât de necesară dezvoltării într-un mediu concurențial ridicat, spune Radu Grațian Ghețea, director general al CEC Bank.

CEC Bank a înregistrat, la finele lui 2014, un profit brut de 13,8 milioane lei, de patru ori mai mic faţă de 2013 și soldul creditelor acordate a urcat cu 6,4%, iar activele băncii de stat au ajuns la 28 miliarde lei.