Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Bănci |
|

CEC Bank, profit net de 208,4 milioane lei în primul semestru al anului

CEC Bank a înregistrat un profit net de 208,4 milioane de lei după primele șase luni ale anului, în creștere cu 13% față de perioada similară din 2020.
CEC Bank

Activele totale ale băncii au ajuns la 44,4 miliarde de lei, în creștere cu 7,7% de la începutul anului.

În primul semestru, CEC Bank a acordat finanțări noi de 5,25 miliarde de lei. Astfel, portofoliul de credite din bilanțul băncii a urcat la 24,4 miliarde de lei. Cea mai mare creștere a înregistrat-o portofoliul de credite pentru locuințe, cu 17,5% în primele șase luni ale anului, în timp ce creditele de consum au înregistrat o creștere de 2%.

Pe segmentul companiilor, portofoliul de credite la valoare brută în sold a crescut cu 5,3%. Circa jumătate (53,8%) din creșterea portofoliului în sold provine din creditele acordate în cadrul programelor guvernamentale, inclusiv IMM Invest.

Sursele atrase de la clienți au însumat la sfârșitul primului semestru 36,74 miliarde de lei, în creștere cu 2,2 miliarde de lei, depozitele de la populație având o pondere de peste 70%.

Rata creditelor neperformante a scăzut la 5,38% față de 5,52% la sfârșitul lui 2020. Banca a înregistrat cheltuieli nete cu ajustări pentru pierderi așteptate aferente creditelor în valoare de circa 190 de milioane de lei.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii